Bijgewerkt: 21 juni 2024

Voorselectie fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen is onthuld

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Amstelveenweb
02-05-2024

Op 2 mei 2024 verzamelden zich heel wat mensen in het Binnenhof voor de HEMA, omdat daar de onthulling plaatsvond van de fotowedstrijd ‘Natuurlijk Amstelveen’. Wethouder Adam Elzakalai (VVD) wethouder Stadspromotie en Economische Zaken heette iedereen welkom waaronder de omroep 1Amstelveen en de rest van de pers.Wij hebben deze wedstrijd samen met Visit Amstelveen en met Canon georganiseerd. De fotowedstrijd is onderdeel van de voorjaarscampagne van Visit Amstelveen, want ook zonder camera is er van alles te doen in het Amstelveense groen. Elke inwoner van Amstelveen kon meedoen, jong en oud  en ik ben supertrots dat er meer dan 500 foto’s zijn ingestuurd. Een publieksjury en een vakjury maakten een voorselectie van 10 foto’s in de categorie volwassenen en 9 foto’s in de categorie kinderen t/m 12 jaar.’ Niet alleen de foto zelf was belangrijk bij de inzending, maar ook het verhaal erbij en daarom moesten  de inzenders ook in een paar regels hun persoonlijke verhaal achter de foto vertellen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken en Stadspromotie opent de expositie in het Stadshart Amstelveen op 2 mei 2024

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

Veel deelnemers kwamen naar het Stadshart Amstelveen om de opening van de tentoonstelling mee te maken

Vervolgens werd het fotopaneel onthuld door twee leden van de jury en konden in eerste instantie de genomineerden hun foto bekijken. De panelen zijn voorzien van een QR-code waarmee een ieder op de stempagina uitkomt en vandaaruit kan men dan zijn/haar stem uitbrengen op hun favoriete foto. Van 2 - 19 mei 2024 zijn de genomineerde foto’s te bekijken in een speciale opstelling op het Binnenhof in Stadshart Amstelveen bij het Zwijntje voor de HEMA. Er zijn 5 VIP tickets beschikbaar gesteld die worden verloot onder de mensen die stemmen, waarmee zij de opening van de speciale tentoonstelling van de fotowinnaars in het Cobra Museum op 24 mei 2024 kunnen bijwonen. Er zijn twee categorieën waarop gestemd kan worden: volwassenen en kinderen t/m 12 jaar.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

Een van de fotopanelen voor de ingang van de HEMA

De vakjuryprijs is een Canon EOS R10 camera met 18-45 mm lens. De publieksprijs is de Selphy CP 15600 printer en de publieksprijs Kids is een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat. Stem mee, ga naar de website: Denk mee Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.