Bijgewerkt: 27 mei 2024

Voorlopige selectie Nederlands team voor Softbal WK bekend

Nieuws -> Sport

Bron: DVH Amstelveen
29-10-2012

Softbal- De staf van het Nederlands mannenteam heeft de voorlopige selectie voor het softbal wereldkampioenschap in Nieuw Zeeland (maart 2013) bekend gemaakt. In die selectie zijn op dit moment nog twee plekken te vergeven.

De 15 namen zijn: Jeffry Visser, Jeroen Mulder, Arjan Baanen (pitchers), Anthony Beaumont, Kenny Dame, Marlon Comenencia, Mike den Braven, Glennsig Polonius, Randy Lo-A-Tjong, Rene Koelink, Rien Smulders, Tim Verbrugge, Enrique Javier, Merlijn Brink, Osandrick Statia.

Hoofdcoach Ben ten Pas, zal de komende maand gebruiken om te bepalen wie de nog openstaande plekken zullen gaan invullen. Er wordt gedacht (en gewerkt) aan topspelers die in het bezit zijn van een Nederlands paspoort en uitkomen in sterke buitenlandse competities.

softbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De gouden 1e prijs van een Europese softbalwedstrijd


Onlangs is de staf van het NL team uitgebreid met de Australische assistent-coach James Harris. James heeft diverse seizoenen in de Nederlandse competitie gespeeld. Tijdens het Europees kampioenschap in Amstelveen, waar Nederland de zilveren medaille won, was James ook al actief voor het NL team.

De definitieve selectie zal begin december 2012 bekend worden gemaakt. Het team start nu met een ambitieus (indoor) trainingsprogramma en is nog op zoek naar een passende trainingslocatie voor de voorbereiding tijdens de Nederlandse winter.

Over het NL Herensoftbalteam

Het NLHSB-team houdt momenteel een crowd-funding actie om de benodigde fondsen bij elkaar te krijgen voor deelname aan het WK in Auckland Nieuw Zeeland. Door aan héél veel mensen een bescheiden bijdrage te vragen, hoopt het team de dure vliegtickets te kunnen bekostigen. Van uit de bond en het NOC*NSF zijn immers geen gelden beschikbaar en moeten de spelers en staf alles zelf opbrengen. Lees meer hier over op: www.nlhsb-team.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.