Bijgewerkt: 18 mei 2024

Voorlichtingsbijeenkomsten oplichting aan de deur ook in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
12-05-2015

'Dag mevrouw, een pakketje voor u!' Dit klinkt vertrouwd, maar is het wel echt een pakketbezorger die voor de deur staat? Met allerlei vaak zeer geloofwaardige smoezen, of ‘babbeltrucs’ weten oplichters en overvallers iedere keer weer hun slag te slaan. Ze bellen aan, of bellen op en stellen zich voor als pakketbezorger, thuiszorgmedewerker, medewerker van uw ziektekostenverzekeraar, energiebedrijf of bank.

Voorlichtingsbijeenkomsten

De politie Amsterdam organiseert regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over het voorkomen van oplichting aan de deur. Nog altijd doen mensen zomaar open als er aangebeld wordt, waarna ze soms slachtoffer worden van ordinaire oplichtingspraktijken. Op de bijeenkomsten vertellen politiemensen, hoe u het beste kunt handelen als er onbekenden voor de deur staan of u opbellen. Ook worden praktijksituaties nagespeeld door acteurs. » Tips hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van babbeltrucs

Data bijeenkomsten in mei 2015 (nu bekend):

- Donderdag 21 mei, 15.00-16.30 uur, Kastanjeflat, Kastanjelaan 21, 1185 JZ Amstelveen

- Vrijdag 29 mei, 15.30-17.00 uur, Stichting Cleopatra, J. Drijverweg 5, 1025 BH AmsterdamAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.