Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Voorlichtingsbijeenkomst over nierziekten in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
11-10-2016

Woensdagavond 26 oktober 2016 vanaf 19.30 uur is er in Ziekenhuis Amstelland een voorlichtingsbijeenkomst over nierziekten. Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland heeft hiertoe het initiatief genomen samen met de nefrologen. Wat doet een goed werkende nier en wat gebeurt er als de functie van de nier achteruit gaat? Welke aandoeningen komen het meest voor en wat merkt de persoon die er mee te maken krijgt?

Nierziekten komen ook bij jongere mensen voor. Soms zijn ze het gevolg van een andere ziekte. Wat kun je eraan doen om nieraandoeningen te voorkomen? De nefrologen Wim Rüger en Aegida Neradová geven u inzicht in het ontstaan van nierziekten en de gevolgen voor de patiënt. De mogelijke behandelingen zullen besproken worden, waaronder de methoden om het werk van de nieren over te nemen. Ook de niertransplantatie komt aan de orde.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Bedden in een van de dyalise kamers in Ziekenhuis Amstelveen. Hier moeten de mensen drie keer per week voor meerdere uren gedialyseerd worden


Drs. Wim Rüger studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Limburg (tegenwoordig “Maastricht University”) en medische biologie aan de Universiteit van Amsterdam. In het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen, het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem en het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam vervolgde hij zijn opleiding tot internist. In Rotterdam rondde hij in 2007 ook de opleiding tot nefroloog af. Tot 2011 was hij werkzaam bij de afdeling nefrologie van het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam. Sinds 2011 is hij verbonden aan het Niercentrum aan de Amstel in Amstelveen, een samenwerkingsverband tussen VUmc en Elyse klinieken voor nierzorg.

Drs. Aegida Neradová studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Brussel en later in Amsterdam. Zij vervolgde haar opleiding tot internist en nefroloog in het Medisch Centrum Alkmaar (tegenwoordig Noordwest Ziekenhuisgroep) en aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Sinds 2012 is zij in het VUmc als nefroloog werkzaam en sinds 2013 tevens in het Niercentrum aan de Amstel. Daar doet zij het predialyse spreekuur, is betrokken bij de zorg voor de patiënten die hemodialyse behandeling ondergaan en bij de consulten nefrologie in Ziekenhuis Amstelland. Verder is zij naast de kliniek bezig met promotieonderzoek betreffende vaatverkalking bij patiënten die nierfunctie vervangende behandelingen ondergaan.

Woensdagavond 26 oktober 2016 Ziekenhuis Amstelland: 19.30 uur (zaal open: 19.00 uur) tot ongeveer 21.00 uur in de ontmoetingsruimtes van het ziekenhuis. Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan via de website www.ziekenhuisamstelland.nl . Op het aanmeldformulier kunt u alvast uw vraag stellen. Dan zullen de nefrologen er die avond nader op ingaan. Meer informatie over de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Amstelland vindt u op www.vriendenziekenhuisamstelland.nl Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM Amstelveen


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.