Bijgewerkt: 15 mei 2021

Voorlichtingsbijeenkomst over gezondheidsproblemen bij mannen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
21-05-2012

Voorlichtingsbijeenkomst: Gezondheid van de man is verwaarloosd gebied

Van 11 t/m 17 juni 2012 vindt de Van 11 t/m 17 juni 2012 vindt de 'International Men's Health week' plaats. De doelstelling van deze week is om het bewustzijn van mannen over vermijdbare gezondheidsproblemen te verhogen en vroege opsporing en behandeling van ziekten bij mannen aan te moedigen. In verschillende ziekenhuizen in Nederland wordt een voorlichtingsbijeenkomst gegeven voor het algemene publiek.

Mannen en hun gezondheid

Uit onderzoek is bekend, dat mannen korter leven dan vrouwen en ook nog een verhoogde kans (1,5 x) hebben op hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en leverproblemen. Belangrijke oorzaak is dat mannen niet geïnteresseerd zijn in hun gezondheid en dus ook niet gezond leven. Ook worden klachten, die wellicht een voorbode zijn van een ernstiger kwaal, zoals erectiestoornissen, niet serieus genomen.

Een bezoekje aan de huisarts, juist belangrijk in de preventieve sfeer, wordt meestal niet nodig geacht. Advies over gezond leven en bewust maken van voortekenen kan helpen erger te voorkomen. Daarom wordt jaarlijks de Men’s Health week georganiseerd.

onderzoek Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Advies over gezond leven en bewust maken van voortekenen kan helpen erger te voorkomen


Informatiebijeenkomst in Ziekenhuis Amstelland:

In Ziekenhuis Amstelland geeft dr. Y. Reisman (uroloog) op maandag 11 juni 2012 een lezing voor alle mannen met interesse in hun gezondheid. Want, zo zegt de titel van de voordracht: 'de gezondheid van de man is een verwaarloosd gebied'; plasklachten en seksuele stoornissen.

Bloedsuiker meten

Daarnaast is het voor mensen die zich aanmelden voor deze bijeenkomst mogelijk om het bloedsuiker te laten controleren. Gecertificeerde medewerkers van de Diabetes Vereniging Nederland (DVN) zullen aanwezig zijn om door middel van een prikje in de vinger te controleren of uw bloedsuiker in orde is, of dat u mogelijk diabetes heeft. Diabetes (suikerziekte) kan een oorzaak zijn van plasklachten en seksuele stoornissen.

Locatie en tijd

De bijeenkomst start om 19.00 uur in de Ontmoetingsruimte van Ziekenhuis Amstelland. De zaal is open vanaf 18.30 uur.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via de website van 'Men's health week' (https://admin.tcman.nl/congresses/congress_id=92/page=596) of een e-mailtje aan [email protected]  van Ziekenhuis Amstelland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.