Bijgewerkt: 18 juni 2024

Vooraanstaande Amstelveners naar Burgerbelangen Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
13-12-2017

Voormalig tophockeyspeelster en nu algemeen directeur van de World of Johan Cruyff, de Amstelveense Carole Thate, heeft zich aangesloten bij Burgerbelangen Amstelveen (bbA). Op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen staat zij op plaats 9. Een andere prominente Amstelvener, Pieter Monkelbaan, vroeger voorzitter van Sporting Martinus, heeft plaats nummer 10 gekregen.

Bij bbA is enthousiast gereageerd op de aanmelding van beide bekende Amstelveners. Carole Thate speelde 168 interlands en maakte drie Olympische Spelen mee: 1992, 1996 en 2000. In Atlanta 1996 en in Sydney won zij met het hockeyteam brons. Tijdens haar carrière studeerde ze af als kinderpsycholoog en een jaar voor haar afscheid van het tophockey in 2000 werd zij directeur van de Johan Cruyff Foundation. Deze functie vervulde zij 16 jaar lang.

In die tijd won zij het vertrouwen van de familie Cruijff. Toen zij liet weten klaar te zijn voor iets anders vroeg Cruijff haar het beheer van zijn hele nalatenschap op zich te nemen. Zij kreeg de functie van general manager van The World of Cruyff. Hierin zijn alle activiteiten van Cruijff gebundeld, zoals  de Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Football, Cruyff Classics en Cruyff Library. Over haar werk zegt Carole: 'We zorgen ervoor, dat het gedachtegoed van Johan op de juiste manier wordt vastgelegd en voortgezet'. Johan Cruijff overleed op 24 maart 2016.

Foto Amstelveen
(Bron BBA - 2017)

Carole Thate en Pieter Monkelbaan


Bestuurslid KNHB Carole Thate was vijf jaar bestuurslid van de Hockeybond (KNHB), maar die functie legde zij neer toen haar partner Alyson Annan werd aangetrokken als bondscoach van de oranje hockeydames. Zij wilde iedere schijn van mogelijke belangenverstrengeling vermijden. Wel is Carole Thate bestuurslid van de Cruyff Foundation, bestuurslid van het fonds voor de Topsporter, is zij lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Exploitatie Olympisch Stadion Amsterdam en lid van de Raad van Toezicht van het Health Center Hoenderdaal.

Carole Thate kreeg de relatief hoge klassering op de kandidatenlijst omdat haar aanmelding bij bbA niet alleen symbolisch is. 'Ik wil echt van waarde zijn en wat toevoegen.' En over haar keuze voor bbA zegt zij: 'Ik ben nog nooit politiek actief geweest, maar heb er via mijn werk wel zijdelings mee te maken. Nu ik ruim 12 jaar en met veel plezier met mijn gezin in Amstelveen woon, hoop ik via de bbA een kijkje in de keuken van de lokale politiek te krijgen. Om me vervolgens verder te oriënteren, of en zo ja, waar ik er een bijdrage aan kan leveren.'

Succesvol voorzitter. Pieter Monkelbaan was gedurende 35 jaar als bestuurder actief bij Martinus. Hij was 21 jaar een succesvol voorzitter. Onder zijn leiding groeide de club tot 1400 leden uit. Voor zijn verdiensten werd hij benoemd tot erevoorzitter en werd de zittribune op het sportpark Overburg naar hem genoemd. Monkelbaan is ondernemer, crisis- en transitiemanager in de financiële dienstverlening en mede-eigenaar van MyCardWallet, een bedrijf dat content levert voor iCards op Wallet apps, die standaard zijn op veel smartphones.  De afgelopen vier jaar was hij voorzitter van de lokale publieke omroep RTVA.

Als ras-Amstelvener is het niet verwonderlijk, dat hij voor bbA heeft gekozen. 'Ik stemde al op Harrie Pijnenborg en een onafhankelijke lokale partij voor en door Amstelveners, die het bijzondere karakter van Amstelveen willen bewaren en, daar waar wenselijk, uitdagend willen verbeteren, spreekt me erg aan. Naast een goede zorg- en welzijnsomgeving en duurzaamheid in het algemeen, hebben een rechtschapen balans tussen wonen, wijk en metropool, tussen cultuur en economie, technologische vooruitgang en privacy, alsmede tussen stadsinnovatie en draagvlak bij de bewoners en ondernemers, mijn persoonlijke belangstelling'. Ook Pieter Monkelbaan wil zich actief met bbA bezighouden en staat daarom op plaats 10, meteen achter Carole Thate.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.