Bijgewerkt: 29 maart 2024

Voor het eerst in Amstelveen rijdt een leerplichtbus

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
13-06-2012

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft het op zijn weblog:

Samen met de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher ben ik in de leerplichtbus op pad gegaan met onze leerplichtambtenaren. Met de leerplichtbus worden verzuimers thuis bezocht en als ze niet ziek zijn, meegenomen naar school. In Amsterdam werken ze al langer zo, wij gaan dit nu ook doen.

Op een gemiddelde maandagochtend ontvangen we zo’n 16 verzuimmeldingen. Vanmorgen waren dit er voor negen uur al zeven. Hier zaten ook Amsterdamse leerlingen tussen die in Amstelveen op school zitten. We gaan nu meer met Amsterdam optrekken.

leerplichtbus Amstelveen
(Bron H. Raat - 2012)

Julia Wouters wethoudersassistent, wethouders Lodewijk Asscher en Herbert Raat voor de leerplichtbus


Het gaat erom, dat jongeren naar school gaan, of ze nu in Amsterdam of Amstelveen wonen. De eerste jongen die we thuis opzochten hadden we na een lang gesprek zover, dat hij mee zou gaan. Maar net voor vertrek bedacht hij zich en sloot zich op het toilet.

Dit tot groot verdriet van zijn moeder, zij wilde niets liever, dan dat hij naar school gaat. De jongen krijgt vanaf nu extra aandacht van de leerplicht. Vervolgens in Westwijk een leerlinge bezocht die verzuimd had. De impact van een bus voor de deur en een leerplichtambtenaar is zeer groot. We hopen hiermee te bereiken, dat jongeren zich wel twee keer bedenken, voordat ze spijbelen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.