Bijgewerkt: 22 juli 2024

Voor alle 55 plussers in Amstelveen GALM sportlessen

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
03-10-2014

Het sportstimuleringsproject GALM draait nu al vanaf oktober 2002 zijn lessen. Inmiddels doen er zo een 400 deelnemers met veel plezier mee aan de GALM-lessen. Het Amstelveens Sportbedrijf biedt in samenwerking met de firma Weber Sports de komende periode bewoners die dit jaar 55 jaar oud, of ouder zijn /worden in de gemeente Amstelveen opnieuw de mogelijkheid om gedurende 32 weken deel te nemen aan het sportstimuleringsproject GALM.

Het doel is, om 55-plussers die niet sportief actief zijn aan het sporten te brengen. Hierdoor zal de gezondheid, conditie, fitheidgevoel en daarom misschien ook de kwaliteit van het leven verbeterd worden. Men hoeft niet bang te zijn, dat het niveau te hoog zal zijn, want dit wordt voor een ieder aangepast.

Het project, genaamd Groninger Actief Leven Model, start met een eerste fitheidstest, gevolgd door een bewegingsintroductieprogramma van 12 weken. Tijdens dit introductieprogramma worden verschillende sporten beoefend om de conditie, lenigheid, kracht en snelheid te verbeteren. Het beleven van plezier in de sport staat voorop.

Het introductieprogramma van 12 weken wordt afgesloten met een persoonlijk bewegingsadvies, waarna men door kan gaan met het bewegingsvervolgprogramma van 20 weken. Vervolgens zal de tweede test plaats vinden waarbij men kan zien, hoe hij of zij vooruit is gegaan en zal er een advies komen hoe er verder gesport kan worden. Tenslotte kan men de sportieve leefstijl doorzetten in clubverband, of in de groep die over blijft.

De eerste fittest vindt plaats in sporthal De Meerkamp op zaterdag 18 oktober 2014. Een week later gaat het bewegingsintroductieprogramma van start. Leest u dit stukje en heeft u interesse maar geen brief ontvangen, neem dan contact op met Michael Weber. Het Amstelveens Sportbedrijf en Weber Sports heten u welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Michael Weber, Amstelveens Sportbedrijf / Weber Sports Tel: 020-3792523/06-46087776 info@webersports.nl www.sportbedrijfamstelveen.nl www.webersports.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.