Bijgewerkt: 15 juli 2024

Vogelfietsroute in Amstelland op zondag 17 april 2016

Nieuws -> Natuur

Bron: Gemeente Amstelveen/Beschermers Amstelland
23-03-2016

Tijdens de fietstocht door de Middelpolder en het Amsterdamse Bos ziet u de groene routes die mens en dier kunnen volgen. In Amstelveen ligt een deel van de zogenaamde Groene AS. AS staat voor Amstelland en Spaarnwoude. De Groene AS is door de provincie en de deelnemende gemeenten aangelegd om het veenweidegebied van Amstelland en de Westeinderplassen te verbinden met de veenweidegebieden van Spaarnwoude. Zo wordt uitwisseling van dier- en plantensoorten tussen de gebieden mogelijk. In het voorjaar en in de zomer bloeien in de polder watergentiaan, kattenstaart, pinksterbloem, vergeet-mij-nietjes en zwanenbloem.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2014)

De grutto (Limosa limosa) is een weidevogel, die behoort tot de steltlopers


De bekendheid van Amstelland kan nog steeds verder worden verbeterd. Een goede relatie tussen stad en land is daarbij belangrijk. Om hier stappen voorwaarts in te zetten, werken gemeente Amstelveen en Stichting Beschermers Amstelland de komende drie jaar samen aan projecten die hiertoe bijdragen. Bijvoorbeeld door de fietsroute Amstelveen Groene Stad aan te bieden.

Uitnodiging om de Middelpolder te ontdekken. Wij nodigen u, samen met uw gezin, vrienden of buren van harte uit voor een fietsroute door en langs de Middelpolder die door de gemeente Amstelveen is gemaakt. Een groot deel van de polder heeft nog haar oorspronkelijke vorm, maar u fietst ook door het bebouwde deel. Want ook daar zijn verbindingsroutes gemaakt voor planten, dieren én fietsers. U kunt deze route van circa 16 kilometer fietsen op zondag 17 april 2016.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

Rietzanger (Acrocephalus schoenobaenus)


IVN Amstelveen. Vanaf 13:00 uur tot 17:00 uur staan natuurgidsen van de Vogelwerkgroep van IVN Amstelveen voor u klaar op de afstapplek. Hier geven zij informatie en beantwoorden ze vragen over de vogels in de Middelpolder. De afstapplek is op de kaart aangegeven met het 'afstapplek' en een afbeelding van een grutto. Neem zo mogelijk een verrekijker mee.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2016)

Vogelfietsroute 2016 in de Middelpolder. De polder staat bekend om zijn prachtige vergezichten. U kunt er heerlijk fietsen en wandelen, maar ook paardrijden en picknicken. Het gebied is een grote trekpleister voor veel vogels


Donateurs. Bij de afstapplek staan ook vrijwilligers van stichting Beschermers Amstelland. Uw mee­ fietsende vrienden en buren kunnen ter plekke ook donateur worden. U kunt deze route op 17 april 2016 gebruiken, maar u kunt ook op een door u gekozen moment de route fietsen. Vergeet niet om de fietsroute mee te nemen als u op de fiets stapt. U kunt op elke gewenste plek in de route opstappen. De route is ook te downloaden en printen via de website.

Parkeren. Bij de speelboerderij ligt ook een grote parkeerplaats, waar u uw auto kunt parkeren als u buiten de regio woont. Kijk voor meer informatie op  www.elsenhove.nl

Wij wensen u veel fietsplezier in de Middelpolder.

Met vriendelijke groeten,

Peter Bot wethouder en Renske Peters, voorzitter van Beschermers AmstellandAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.