Bijgewerkt: 26 mei 2024

Voetbalvereniging Sporting Martinus wil een nieuwe clubhuis

Nieuws -> Sport

Bron: Voetbalvereniging Sporting Martinus
27-03-2021

Voetbalvereniging Sporting Martinus in Amstelveen-Noord moet inspelen op de positieve ontwikkelingen die al enkele jaren bij de club aan de gang zijn. Daar hoort ook een milieuvriendelijke ontvangstaccommodatie met kleedkamers bij, die klaar is voor de toekomst en voldoet aan alle moderne wensen en eisen.

Een nieuw clubhuis. Het huidige clubhuis uit de jaren 1970 is inmiddels gedateerd en kent de nodige structurele gebreken, zoals aan gevel, dak en verwarming. Ze voldoet niet aan (toekomstige) milieueisen voor energie (o.a. gasloos) en nog met moeite aan aangescherpte horeca- en multifunctionele eisen, die de overheid en verzekeraars aan de club stelt. De gemeente Amstelveen helpt de club op vele vlakken, maar in tegenstelling tot vele andere gemeenten hanteert ze een beleid dat het niet mogelijk maakt om verenigingen financieel te ondersteunen bij clubgebouw of kleedkamer accommodaties. In Amstelveen is het een zaak van de vereniging zelf voor de financiering te zorgen om haar leden een goede voorziening aan te bieden. Sporting Martinus heeft daartoe nu een nieuwbouwplan klaarliggen.

Foto Amstelveen
(Bron BlackBox architecten Amstelveen - 2021)

Impressie van het toekomstige clubhuis van Voetbalvereniging Sporting Martinus in Amstelveen


'Het opzetten en uitwerken van dit ontwerp is in nauwe samenwerking met vele specialisten en diverse instanties de afgelopen jaren tot stand gekomen. De club doet nu, in deze finale fase, graag een beroep op iedereen die de club een warm hart toedraagt om haar bij de realisatie van dit nieuwe clubhuis financieel te ondersteunen. Daarvoor bieden we een op maat gemaakt, voor alle partijen gunstig leningsplan aan met ook een mooi rendement: het Sporting Martinus Club Obligatieplan. Het plan is een beproefd model en zeer gunstig voor de lener én club. Het doel is een zo hoog mogelijke opbrengst te genereren. Des te minder hoeven we van de bank te lenen'- aldus voorzitter Rick van Bruggen.  

Foto Amstelveen
(Bron Sporting Martinus - 2015)

Rick van Bruggen voorzitter van Voetbalvereniging Sporting Martinus op een archieffoto uit 2015


Het is ongekend hoeveel vrijwilligerskracht deze club heeft bij alle voorbereidingen aan deze nieuwbouw, zoals financiële experts, architecten en bouwadviseurs. De leden hebben er dan ook veel vertrouwen in. 'Ze hebben zelf binnen 6 weken zo’n € 450.000 ingelegd. Nu geven we ook mensen ‘buiten de club’ de kans om van dit mooie obligatieplan gebruik te maken en zich in te schrijven. De inschrijfdatum sluit op 7 april 2021.'

Een obligatieplan is inmiddels een harde voorwaarde. 'De voorbereidingen op de nieuwbouw hebben al met al 4 jaar geduurd. We zitten in de laatste fase. Dit is dé kans om een nieuw clubhuis met elkaar voor elkaar te krijgen. We moeten het helaas zelfs wat harder stellen: zonder een hoge opbrengst kan de overall financiering van de nieuwbouw niet doorgaan en gaat het hele plan van tafel. Terug naar af. De hypothecaire financier en borgstellers eisen namelijk, dat de club haar vertrouwen in het nieuwbouwplan ook via een dergelijke 'lening aan elkaar' uitdrukken. Ze stellen: laat maar in harde euro's zien, dat ook de club zélf in het nieuwbouwplan gelooft. Dat is duidelijke taal en we beschouwen het maar als een uitdaging. Wat veel andere clubs doen, kunnen wij ook. En bovendien: als het slaagt, garandeert de gemeente ons verblijf op Overburg voor de komende decennia en behoudt de buurt daarmee haar groene en sportief-sociale open karakter. Dus doe daarom ook mee aan dit obligatieplan, zou ik zeggen.' Voor meer informatie en aanmelden: www.obligatieplan.nl/sportingmartinus Lees ook: Nieuwbouw clubhuis updateAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.