Bijgewerkt: 25 mei 2024

Voetbalvereniging RODA '23 bestaat 95 jaar

Nieuws -> Sport

Bron: Cor de Horde
08-08-2018

Rondje Roda: een unieke jubileumloop door Bovenkerk. Voetbalvereniging RODA ’23 viert feest. De Bovenkerkse club bestaat deze maand 95 jaar en ze gaat dus op naar de eerbiedwaardige honderd! Het Rodafeest wordt onder meer gevierd met een unieke, sportieve jubileumloop op donderdagavond 30 augustus 2018. De jubileumloop draagt de naam Rondje Roda en is in feite een rondje Bovenkerk in de goede traditie van zomeravond wedstrijdjes rond een dorpskern.

Rondje Roda begint al met een bijzondere start en finish. Op het hoofdveld van de voetbalclub. Daar begint en eindigt het rondje, dat verder gaat langs het historische Haarlemmermeer spoorlijntje en daarna het schilderachtige wandelpad volgt langs de eeuwenoude rietlanden van de Poel. Deze route is volstrekt nieuw! Rondje Roda is daarmee een nieuwe Parel aan de Poel.

Foto Amstelveen
(Bron F. Rosenberg collectie - 2008)

Foto uit 1941(?) genomen in het Patronaatsgebouw (RK St. Aloysius school op de locatie van het in 2006 gebouwde appartementencomplex 'La Foresta') ter gelegenheid van de opening van het 18de seizoen van Roda '23. Op de foto zijn onder anderen te zien: Piet Kooiman, Gerard Stokkel, Wim Buskermolen, Jan Mens, Nico Bos, Piet Kok sr., Jaap Stokkel, Jan Blom sr., Maarten Houtkamp, Barend Houtkamp, Paul van der Kroon, Joop Spijker, Arie Epskamp, Antoon Epskamp, Frans de Lange en Van der Kroon sr.


Rondje Roda is ook heel bijzonder omdat je hem niet alleen individueel kunt lopen, maar vooral ook met een team van vier mensen. Daarom past deze wedstrijd zo goed bij teamsporters. Het is de bedoeling dat teamleden van de club en van buurtclubs zich meten in een estafette. Rondje Roda is 2,5 kilometer lang. Je kunt individueel meedoen voor een, twee of vier rondjes. Een estafetteteam loopt tezamen vier maal hetzelfde rondje. De grote vraag is: welk voetbalteam in Amstelland is op 30 augustus de snelste? Digitale tijdregistratie met chips zal dat gaan uitmaken. De allerjongste Rodaleden (t/m 8 jaar) lopen omwille van de veiligheid over het sportcomplex een rondje van 1 kilometer.

Foto Amstelveen
(Bron Cor de Horde - 2018)

Het Rodafeest wordt onder meer gevierd met een unieke, sportieve jubileumloop op donderdagavond 30 augustus 2018. Op de foto is de route van het loopevenement te zien


De Roda club nodigt voor dit evenement alle bewoners in Bovenkerk, Westwijk, Aalsmeer en daarbuiten uit. Kom gezellig naar de feesttent op het Rodacomplex. Er is alle gelegenheid om de deelnemers aan te moedigen en om de winnaars en de winnaressen te feliciteren. De inschrijving voor de jubileumloop begint om 17.00 uur in de feesttent en het eerste startschot op het eerste Rodaveld klinkt om 19.00 uur. Iedereen, ook niet-Rodaleden, kan inschrijven. Vijf euro voor volwassenen, twee euro voor de kinderen. Voorinschrijven kan ook via: jubileumrun@roda23.nl Adres: Voetbalvereniging RKSV RODA '23 Noorddammerweg 48-C, 1187 ZT AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.