Bijgewerkt: 19 mei 2024

Voetbal op zaterdag

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
24-11-2005

Zaterdag 19 november 2005 gespeelde wedstrijden:

Ouderkerk-TOB 2-0
SV Ouderkerk deed afgelopen zaterdag wat het moest doen en versloeg hekkensluiter TOB met afgetekende cijfers (2-0). Frederici was de grote man bij de Ouderkerkers, hij produceerde beide treffers en het scheelde maar weinig of hij had een hattrick achter zijn naam gezet.

ABN Amro-AFC 2-3
ABN Amro, dat de punten hard nodig heeft, trok afgelopen zaterdag in een aantrekkelijke wedstrijd tegen het Amsterdamse AFC net aan het kortste eind. Tot twee keer toe kwamen de Amstelveners op voorsprong via treffers van Lee en Slagter, maar AFC kwam twee keer knap terug en produceerde bovendien de winnende treffer. ABN Amro blijft door de nederlaag in de gevarenzone, met slechts één ploeg onder zich.

Rkavic-Almere 1-5
Rkavic liep afgelopen zaterdag in eigen huis tegen een schamende nederlaag aan tegen koploper Almere. De Amstelveners waren pas in machte iets uit te halen tegen de bezoekers toen het al op een kansloze 0-5 achterstand stond. Harinck redde toen de eer met een doelpuntje. Rkavic staat door de nederlaag derde van onder en mag het komend weekeinde op bezoek bij Weesp, dat één plaatsje lager staat.

Amstelveen-Kismet 0-0
AmstelveenHeemraad dat dit seizoen onder aanvoering van trainer Raymond Verheijen een geheel eigen koers vaart, kwam zaterdag op eigen veld niet tot scoren tegen Kismet '82. De Amstelveners, die met de week een jeugdiger team krijgen, blijven door de puntendeling in de middenmoot staan en kunnen de aansluiting met de subtop in 3C nog niet vinden. Vooral het benutten van kansen, zo bleek afgelopen zaterdag, is een moeilijke opgave.

Wie kennis wil maken met de trainingstechnieken van trainer Verheijen kan maandag 28 november 2005 een kijkje nemen in de keuken van de hoofdtrainer. Hij zal die dag vanaf 18:30 uur een eerste trainerclinic geven aan alle ongediplomeerde jeugdtrainers (B-junioren tot en met F-pupillen) van de vereniging.

Roda'23-AMVJ 3-0
De champagne kan al; bijna koud gezet worden, want Roda '23 sloot afgelopen zaterdag opnieuw een topper af met drie punten. Runner-up AMVJ werd in een cruciale derby duidelijk opzij gezet: 3-0. De Bovenkerkers zijn de laatste weken ongenaakbaar en verstevigden met de winst de koppositie in 4C aanzienlijk. 'Superspits' Roseboom tekende weer eens voor een treffer. Ook Ellens en Böhre scoorden voor Roda.


Hoofdorp-NFC/Brommer 1-1
NFC/B speelde een goede wedstrijd tegen SV Hoofddorp. Met een groot veldoverwicht, maar zonder echte afmakers was het echter Hoofddorp dat vanuit een counter de 1-0 scoorde. NFC/B werd tot twee keer toe benadeeld, ook volgens de spelers van Hoofddorp, door een vreemd leidende scheidrechter die twee keer een haarzuiver doelpunt afkeurde.

Vanwege op- en aanmerkingen werden er te pas en te onpas gele kaarten gegeven. Bij Hoofddorp werd een speler met twee keer geel naar de kleedkamer gezonden, waardoor NFC/B een numerieke meerderheid had. Het was in de laatste vijf minuten dat de linksback van NFC/B binnen de 16 meter van Hoofddorp werd neergelegd, waarna Leandro Maelissa vanaf 11 meter de verdiende 1-1 scoorde. NFC/B mag het zich voor een groot deel zelf aanrekenen dat het slechts met 1 punt huiswaarts ging.

Heemstede -Nautilus 4-2
Na de 1-0 van Heemstede kwam Nautilus op gelijke hoogte, door een strakke voorzet van Jeroen Busscher kopte Julien Gillissen de terechte gelijkmaker in. Door een verkeerde buitenspelval kwam Heemstede vlak voor rust op 2-1. Na rust hadden de Amstelveners het beste van het spel wat uiteindelijk resulteerde in de 2-2 door Burnett Senft.

Daarna begon Heemstede fysiek te voetballen waar Nautilus het moeilijk mee had. De 3-2 kwam uit een handsbal; de 4-2 uit een buitenspelpositie. In beide gevallen liet de scheidsrechter, helaas voor de Sportlaanbewoners, het afweten. Volgende week wacht Nautilus de uitwedstrijd tegen koploper OSC uit Amsterdam.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.