Bijgewerkt: 23 april 2024

Voedselbank Amstelveen gaat verhuizen naar de Bouwerij

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-02-2023

De Voedselbank Amstelveen gaat verhuizen. Binnenkort is de Voedselbank te vinden aan de Bouwerij 102. 'Een goede locatie waar de medewerkers zelf ook erg enthousiast over zijn' - zegt Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn. Een exacte openingsdatum voor de nieuwe locatie is er nog niet, het streven is na de zomer van 2023.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2022)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Zorg en Welzijn van Amstelveen

De Voedselbank Amstelveen is nu nog gevestigd aan de Landtong 2. Vanwege nieuwbouwplannen moet de vestiging daar weg voor januari 2024. 'De voedselbank is echt een belangrijk vangnet voor onze inwoners. Gelukkig is daarom ruim op tijd een nieuwe geschikte locatie gevonden, waar zij terechtkunnen'-zegt Van Ballegooijen Voor de huisvesting op de nieuwe locatie verstrekt de gemeente een jaarlijkse extra subsidie.  



Het nieuwe pand is zeer geschikt en bevindt zich op loopafstand van de sneltram. Het pand aan de Bouwerij kan de komende twee jaar worden gebruikt. Het is ruim – zo’n 500 m² – en heeft overhead (sectionaaldeur) deuren aan de voorkant waardoor het makkelijk laden en lossen is.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.