Bijgewerkt: 15 april 2024

Virtuele bloemenklokken bij FloraHolland Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: FloraHolland
05-10-2010

Sinds eind vorige week (39-2010) is een aantal bloemenklokken bij FloraHolland Aalsmeer uitsluitend nog virtueel beschikbaar. De klokken zijn alleen zichtbaar op de schermen van de inkoperwerkplekken en via KOA (Kopen Op Afstand). Ze worden niet meer geprojecteerd in de afmijnzaal.

De beamers van klok 9 t/m 13 (in veilcentrum E/F in Aalsmeer) zijn uitgezet en de bij deze klokken horende productgroepen worden nu virtueel geveild. Inkopers op tribune E/F kopen vanaf een scherm zonder geprojecteerde klok. FloraHolland heeft voor begin oktober gekozen in verband met de Allerheiligen-drukte in de bloemenafzet, die eind oktober zijn piek heeft. Het virtueel maken van de klokken is een belangrijke stap in het centraliseren van de klokinkoop van bloemen in Aalsmeer op veilcentrum E/F.

Volledige klokinkoop vanaf één werkplek

De inkopers van het huidige veilcentrum A/B kunnen vanaf 1 november 2010 gebruik maken van de voordelen die de veiling hen met veilcentrum E/F te bieden heeft. Het veilcentrum E/F beschikt over de nieuwste technieken en innovaties op veilgebied. Het totale aanbod bloemen in Aalsmeer is er geconcentreerd beschikbaar, vanaf één werkplek.

Inkopers en handelsbedrijven kunnen op tribune E/F hun inkoopproces efficiënter inrichten met allerlei verschillende extra diensten. Voor inkopers worden trainingen op de inkoperswerkplekken georganiseerd. Het verouderde veilcentrum A/B wordt gesloten. Het centraliseren van de klokinkoop bloemen staat los van de ontwikkeling van beeldveilen.

Verhuizing A/B in november

In november 2010 verhuizen de tribunes A en B. De producten van afmijnzaal B (klok 3 en 4) worden vanaf 1 november fysiek geveild in afmijnzaal E. Per 15 november worden de producten van afmijnzaal A (klok 1 en 2) fysiek geveild in afmijnzaal F.

Het product komt nog steeds voor de klok. Ook de veilvolgorde en het veilschema blijven onveranderd. Per 15 november wordt de opstelplanning aangepast aan de nieuwe situatie.

De veilingmeesters van de virtuele klokken 9 t/m 13 zijn vanuit hun loge in de afmijnzalen E en F gefaseerd verhuisd naar nieuwe studio's naast het veilingmeesterkantoor onder de tribune. De veilingmeesters van deze klokken zijn nu niet meer in de afmijnzaal aanwezig.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.