Bijgewerkt: 21 juli 2024

Vind je verloren telefoon terug met Android Device Manager

Nieuws -> Technologie

Bron: Google Blog
05-08-2013

Heb je ooit je telefoon in tussen de bank en kussens verloren, of vergeten het in een restaurant? Of misschien ben je op zoek naar je telefoon, voordat je snel weg wil gaan? In deze maand, kan de nieuwe Android Device Manager je verder helpen.

Zoek en bel je apparaat

Als je uiteindelijk je telefoon tussen die bank kussens liet vallen, Android Device Manager kan je snel bellen op je telefoon op maximaal volume, zodat je het kan vinden, zelfs als het geluid is uitgeschakeld. En in het geval, dat je telefoon, of tablet is ergens buiten op gehoorsafstand (zeg maar, in het restaurant vergeten gisteravond), kun je deze direct vinden op een kaart van Google Maps.

kaart Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com/ Google Maps - 2013)

Screenshot van een gevonden Android toestel (blauwe cirkel) op Google Maps


Bescherming van je persoonlijke informatie en gegevens

Terwijl het verliezen van je telefoon kan stressvol zijn, kan Android Device Manager helpen je gegevens onthouden voor ze in verkeerde handen terechtkomen. Als je telefoon niet kan worden hersteld, of het is gestolen, dan kun je snel en veilig alle gegevens wissen op je apparaat.

Android 2.2, of hoger

Deze dienst zal later deze maand op apparaten die op Android 2.2  of hoger draaien beschikbaar zijn. Om het te gebruiken, je moet worden aangemeld bij je Google-account. Er zal ook een Android app beschikbaar komen, zodat je gemakkelijk je apparaat kan vinden en beheren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.