Bijgewerkt: 4 juni 2023

Vijf verdachten vast op verdenking van diverse overvallen in Amstelland

Nieuws -> Politie

Bron: OM parket Amsterdam
21-07-2015

Vier mannen en een vrouw in leeftijd variërend van 19 tot 22 jaar zitten in voorlopige hechtenis, omdat ze ervan verdacht worden in wisselende samenstelling diverse overvallen te hebben gepleegd op bedrijven in Amstelveen, Uithoorn en Hoofddorp en op een woning in Aalsmeer. De overvallen, die in de meeste gevallen steeds door twee personen tegelijk werden gepleegd, vonden plaats tussen half juni en half juli 2015.

Afgelopen vrijdag 17 juli heeft de rechter-commissaris twee mannen van 19 jaar, beiden uit Hoofddorp, in bewaring gesteld. De twee waren op dinsdag 14 juli door de politie op heterdaad aangehouden op het moment, dat zij een videotheek in Hoofddorp wilden overvallen. Eerder al, op 29 juni, zijn in verband met eerdere overvallen twee mannen van 19 en 22 uit Amstelveen en Amsterdam en een vrouw van 19 jaar uit Uithoorn aangehouden. Zij zitten sinds 3 juli in voorlopige hechtenis.

De officier van justitie verdenkt de vijf verdachten van de overval op een benzinestation in Amstelveen op 23 juni, van de overval op een supermarkt op 27 juni in Uithoorn, van de overval op een snackbar in Amstelveen op 28 juni, van de overval op een woning in Aalsmeer op 30 juni en van de poging overval op een videotheek in Hoofddorp op 14 juli. In alle gevallen werden medewerkers, of bewoners onder dreiging van een vuurwapen gedwongen geld af te geven.

De politie is de verdachten op het spoor gekomen dankzij het signalement van een van hen. Vervolgens leidden onderzoek van de telefoons en onderzoek van verschillende camerabeelden naar de overige verdachten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.