Bijgewerkt: 3 juni 2023

Vijf verdachten van roofoverval in Amstelveen voor de rechter

Nieuws -> Politie

Bron: AT5
11-09-2014

Vijf verdachten van een zeer gewelddadige woningoverval stonden op 10 september 2014 voor de rechter. De verdachten beroofden op 18 februari 20014 een bejaard echtpaar in hun woning in Amstelveen en gingen er met 8 ton aan kunst, sieraden en bankpasjes vandoor - meldt AT5.

Het hoogbejaarde stel van 77 en 81 jaar oud, werd tijdens de overval in hun huis aan de Rembrandtweg in Amstelveen gekneveld en mishandeld. De overvallers gingen er dus met een grote buit vandoor, maar liepen uiteindelijk tegen de lamp. 'Gestolen goederen worden geregistreerd. Waarschijnlijk konden ze deze goederen niet verkopen en toen hebben zij heel brutaal, tot twee maal toe zijn ze terug naar de woning van deze mensen geweest, hebben ze een brief in de bus gestopt: 'U kunt de spullen terugkrijgen als u ervoor betaalt', aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

De mannen zijn uiteindelijk opgepakt, omdat op het briefje in de brievenbus een locatie stond waar de slachtoffers hun spullen terug konden krijgen. De politie is daar naartoe gegaan en kreeg een van de verdachten in het vizier. Naar aanleiding daarvan is ook de rest van de mannen opgepakt. De zitting was een zogenoemde pro-forma-zitting, binnenkort wordt de zaak inhoudelijk behandeld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.