Bijgewerkt: 18 april 2024

Vijf parkeerautomaten minder rond het Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-07-2018

Uit onderzoek blijkt dat een aantal parkeerautomaten rond het Stadshart minimaal wordt gebruikt. Om die reden verwijdert de gemeente in de week van 6 augustus 2018 vijf parkeerautomaten en verplaatst deze naar nieuwe betaald parkeergebieden in Amstelveen. Wethouder Parkeren Floor Gordon: 'Het is belangrijk dat bewoners kunnen parkeren in hun eigen wijk. Na plaatsing van parkeerautomaten kijken we naar het gebruik ervan. De parkeerautomaten rond het Stadshart bleken gemiddeld slechts 0,5 transacties per dag te hebben. De kosten wegen dan niet op tegen het gebruik. We zetten deze automaten nu elders in.'



Minimaal gebruik. De volgende parkeerautomaten vervallen: aan de mr. G. Groen van Prinstererlaan/hoek Carel Fabritiuslaan (ook wel aangeduid als Strada 62), Lelyplantsoen (Strada 61), hoek Keizer Karelweg/hoek Heemraadschapslaan (Strada 54), Graaf Aelbrechtlaan/hoek Ruyslaan (Strada 37) en Runmoolen (Strada 38). Dit zijn automaten die in het zogenaamde schriktariefgebied staan, waar het tarief van 16 euro geldt voor maximaal vier uur parkeren. Uit onderzoek blijkt dat bezoekers van het winkelcentrum weinig gebruik maken van deze parkeermogelijkheid en omwonenden hun bezoek nauwelijks via de parkeerautomaat aanmelden. Na verplaatsing staan er nog 28 parkeerautomaten in en rond het Stadshart.

Meld bezoek digitaal of per telefoon. Voor direct omwonenden die gewend zijn hun bezoek via de parkeerautomaat aan te melden kan het betekenen dat de loopafstand naar de eerst beschikbare parkeerautomaat langer wordt. De gemeente biedt daarom twee alternatieven voor het aanmelden van bezoek: digitaal via de website parkeren.amstelveen.nl en via telefoon (020) 771 15 38.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.