Bijgewerkt: 28 mei 2023

Vijf overvallen en een bedreiging in Amstelveen opgelost

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
23-07-2009

Met de aanhouding op dinsdagavond 21 juli 2009 van een 23-jarige verdachte in Zandvoort, denkt bureau districtsrecherche Zuid zeker vijf overvallen en een bedreiging in Amstelveen te hebben opgelost. Vijf winkels in dat gebied werden overvallen door een man met een mes. De buit bedroeg gemiddeld enkele honderden euro’s.

De recherche kwam de verdachte op het spoor na diverse tips. Zo sloegen politiemensen aan op het signalement van de overvaller: lang, blank, blond haar, capuchon of sjaal over het hoofd, als mogelijk dezelfde die begin dit jaar een buschauffeur in Uithoorn bedreigde. Diverse getuigen die aanwezig waren bij één van de vijf overvallen in Amstelveen, pikten vervolgens tijdens een fotoconfrontatie dezelfde persoon eruit.

De vijf winkelovervallen waarvan de 23-jarige man wordt verdacht, vonden plaats van begin juni tot half juli. De werkwijze was in praktisch alle gevallen gelijk. De dader, die zich onherkenbaar probeerde te maken met een sjaal of capuchon, sloeg over het algemeen rond sluitingstijd toe.

Om zijn dreigementen kracht bij te zetten, gebruikte hij in alle gevallen een mes. Dat leverde hem in vier van de vijf gevallen een buit op van enkele honderden euro’s. Een ijswinkel, dierenhandel, cadeaushop, kledingwinkel en supermarkt werden op deze manier benadeeld. Mogelijk dat de verdachte nog meer zaken op zijn geweten heeft. Het onderzoek duurt voort.

De aanpak van overvallen heeft binnen de Politie Amsterdam-Amstelland een hoge prioriteit. Sinds vorig jaar maart bestaat in het Amsterdamse korps het kernteam overvallen. Dit team wil een structurele trendbreuk creëren in het aantal overvallen in de regio.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.