Bijgewerkt: 28 september 2022

Vijf multifunctionele accommodaties in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-02-2008

Het college van burgemeester en wethouders legt de raad het accommodatiebeleid voor welzijnsvoorzieningen en preventieve zorg (PIA 2) ter vaststelling voor. Dit beleid is mede na participatie tot stand gekomen- meldt de gemeente Amstelveen.

De Bolder Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Wijkcentrum De Bolder in Groenhof


Het voorstel van het college is gericht op een goed gespreid aanbod van welzijnsvoorzieningen voor jong en oud: vijf multifunctionele accommodaties (MFA’s), ouderensteunpunten en jongerencentra. Het college stelt dit voor in de gemeenteraadsvergadering van 19 maart 2008.

Amstelveen-Zuid:

Meent, Westend en een nieuw gebouw aan de Hortensialaan

Amstelveen-Noord:

Locatie bij Laan Rozenburg en bij In Den Bloeyenden Wijngaert

In aanvulling op het aanbod van de multifunctionele accommodaties zullen centra met een bewezen buurtfunctie die op afstand liggen van de MFA’s behouden blijven: Noordammercentrum, Tuinzaal Patrimonium, De Bolder en Dorpshuis Nes a/d Amstel. Naast bestaande ouderen-steunpunten krijgt Amstelveen-Noord de beschikking over een nieuw steunpunt.

De Tuinzaal Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Wijkcentrum Tuinzaal in Patrimonium


Nieuw jongerencentrum

In aanvulling op het Galjoen krijgt Amstelveen-Zuid een nieuw jongerencentrum. Mede op basis van participatie zal het nieuwe jongerencentrum niet geplaatst worden op de voorzieningenstrook Westwijk-Zuidoost.

Het college spreekt op advies van de regiegroep (politie, justitie, jongerenwerk en gemeente) zijn voorkeur uit voor een locatie bij de Zetterij (tegenover het ROC gebouw).

Degenen die op de plannen hebben gereageerd krijgen binnenkort het standpunt hierop van B en W toegestuurd.

Wat is PIA1 en PIA2?

PIA is een afkorting van het Programma Integraal Accommodatiebeleid. De gemeente is al enige tijd bezig met het ontwikkelen van een integraal accommodatiebeleid voor maatschappelijke voorzieningen.

PIA1:

In het eerste programma integraal accomodatiebeleid staan scholen en gemeentewerven centraal.

PIA2:

In dit programma worden de wijkcentra, wijksteunpunten voor ouderen en jongerencentra aangepakt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.