Bijgewerkt: 20 juli 2024

Viering van de bloei van de kersenbloesem in Amstelveen in 2023

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-04-2023

Al zo'n 15 jaar wordt elk voorjaar vanuit het oogpunt van relatiebeheer, en mede op initiatief van amsterdam inbusiness, in het Kersenbloesempark van het Amsterdamse Bos een evenement georganiseerd met de Japanse (zaken)gemeenschap.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Vlnr.: Wethouders Adam Elzakalai en Floor Gordon, Hiroshi Minami ambassadeur van Japan, Tjapko Poppens burgemeester, Naoto Miyamoto voorzitter Japanse Kamer van Koophandel en dames van de Japan Women's Club op 5 april 2023 in het kersenbloesempark van Amstelveen

Het Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos is ontstaan uit een donatie van 400 sierkersbomen gedaan door de Japanse gemeenschap aan de Metropoolregio Amsterdam als dank voor de gastvrijheid die men door de jaren heeft ervaren.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Na het bezoek aan het Bloesempark ging het gezelschap naar het raadhuis om de Cherry Blossom lunch te gebruiken. Naast vertegenwoordigers van Japans bedrijfsleven en amsterdam inbusiness waren ook de heer Naoto Miyamoto voorzitter van de Japanse Kamer van Koophandel en de heer Hiroshi Minami de Japanse ambassadeur aanwezig. Op de foto proosten Tjapko Poppens burgemeester en Adam Elzakalai wethouder Economische Zaken met een glaasje saké. Het is een alcoholische drank van Japanse oorsprong die wordt gemaakt door rijst te fermenteren die is gepolijst om de zemelen te verwijderen

Het park is sindsdien één van de, zo niet de voornaamste kersenbloesem ‘hotspots’ in Nederland en trekt dan ook jaarlijks velen bezoekers tijdens de bloeiperiode. Het vieren van de bloeitijd van de sierkersbomen is een eeuwenoud gebruik in de Japanse cultuur en valt o.a. samen met de start van het nieuwe Japanse zakelijk jaar. Japan is al decennia een belangrijke en loyale investeerder in de regio. Op dit moment zijn er ruim 400 Japanse bedrijven in de regio aanwezig die gezamenlijk goed zijn voor meer dan 13.000 banen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.