Bijgewerkt: 18 augustus 2022

Viering van de Internationale Vrouwendag van 2017 in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
17-02-2017

Op 8 maart is de jaarlijkse Internationale Vrouwendag. Heel P60 wordt omgetoverd tot een groot vrouwenbolwerk. Alle activiteiten zijn gericht op de belangen van de vrouw. Top advocaat Gabi van Driem is uitgenodigd door de Soroptimistclub Amstelveen. Zij geeft een lezing over seksuele intimidatie en huiselijk geweld. Gabi van Driem heeft een advocatenbureau die zich vooral richt op slachtoffers van (seksueel) geweld, of discriminatie. Regelmatig kwam zij in de publiciteit wegens proefprocessen die zij voerde met ondersteuning van Rechtenvrouw. Van Driem hield zich onder meer bezig met de jurisprudentie op het straatverbod en met de gelijke behandeling van mannen en vrouwen.

Foto Amstelveen
(Bron P60 - 2017)Daarnaast vindt er een Krav Maga-workshop plaats, waarin bezoekers een voorproef krijgen op hoe zichzelf te verweren tegen geweld. Ook krijgen bezoekers een inkijk in het werk van een vrouwelijke rechercheur tijdens de opsporing van een zedendelinquent. Van Francisca’s gelukscoaching worden we gelukkig en verder zijn er zang-, dans- en diverse culturele optredens. Er is ook een modeshow die wordt gehouden door een Afrikaanse powervrouw. Woensdag 8 maart 2017 // zaal open 17:00 // aanvang 18:00 // Gratis Meer informatie: http://p60.nl/agenda/1792

Internationale Vrouwendag?

De Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Internationale Vrouwendag is in de 20ste eeuw ontstaan, doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.