Bijgewerkt: 3 juni 2023

Vier voertuigbestuurders onder invloed in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
22-07-2020

Met een actieve ploeg werd dit weekend tijdens de nachtdiensten veelvuldig gecontroleerd op alcohol en/of drugsgebruik van bestuurders. Tussen de meldingen van de meldkamer door werden diverse bestuurders aan de kant gezet voor een uitgebreide controle. – meldt de Politie Amstelveen op Facebook.

Op vrijdag 17 juli 2020 rond 4:30 uur zagen collega’s op de Laan van Langerhuize een voertuig het rode verkeerslicht negeren en de Groenelaan op rijden. Na een stopteken werd de bestuurder gevorderd mee te werken aan een speekseltest. De speekseltest reageerde ‘positief’ op de aanwezigheid van THC (Tetrahydrocannabinol of THC is de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis, of wiet red.). De 22-jarige bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een arts heeft daar bloed afgenomen. Met een rijverbod van 24 uur werd de bestuurder heengezonden. We wachten nu op de uitslag van het bloedonderzoek. Dit duurt meestal 3 - 5 weken.

Foto Amstelveen
(Foto Politie Amstelveen - 2020)

Het Dräger adem alcohol meetinstrument is ontworpen voor de geavanceerde toepassing als selectiemiddel en het is speciaal bestemd voor gebruik door de politie


Zaterdag 18 juli 2020 rond 0:42 uur zagen collega’s een snorfiets rijden op Meander. Opvallend was dat er op deze snorfiets 3 personen zaten. Na het gegeven stopteken werd bij de bestuurder direct een alcohollucht geroken. Op het selectieapparaat blies hij een ‘F’ (fail) en werd gevorderd mee te werken aan een ademanalyse op het bureau. De uitslag daarvan was 615 µg/l. Hierop is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Het proces-verbaal zal worden verstuurd naar het CVOM.

Op dezelfde zaterdag waren collega’s bezig met het controleren van een voertuig op Onderuit. Er kwam hen een snorfiets tegemoet die plotseling stopte en een scherpe bocht naar links maakte. Collega’s zijn snel achter de snorfiets aangereden die uiteindelijk stopte. Ook bij deze bestuurder werd direct een alcohollucht geroken. De uitslag van de ademanalyse op het bureau was 375 µg/l. Omdat de 22-jarige bestuurder een ‘beginnende’ bestuurder was is ook zijn rijbewijs direct ingevorderd.

Vandaag 22 juli 2020 kregen wij een melding via een ANPR-camera op de Amsterdamseweg. Een ANPR-camera heeft een database, waar veel voertuigen in staan voor verschillende zaken. In dit geval ging het om een voertuig, waarvan de eigenaar een ingevorderd rijbewijs heeft. Wij hebben het voertuig staande gehouden op de Keizer Karelweg. Hier bleek dat de eigenaar de bestuurder was van het voertuig. Bij aankomst op het bureau is er een speekseltest afgenomen bij de bestuurder. Hier kwam een 'positief' resultaat uit voor THC. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de bestuurder voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden onder invloed van drugs. Alcohol, drugs en verkeer gaan niet samen. Rijd veilig en nuchter!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.