Bijgewerkt: 26 april 2024

Vier nieuwe internationale bedrijven zijn gevestigd in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-02-2022

Vier nieuwe internationale bedrijven hebben voor Amstelveen gekozen als nieuwe vestigingsplaats. Eén internationaal bedrijf dat al in Amstelveen zit gaat naar een nieuwe locatie in Amstelveen en gaat het aantal arbeidsplaatsen flink uitbreiden. Dit levert naar verwachting 140 nieuwe arbeidsplaatsen op binnen drie jaar.

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken: 'Ondanks de coronacrisis hebben vier nieuwe internationale bedrijven voor Amstelveen gekozen. Deze nieuwe bedrijven passen goed bij Amstelveen. Ze zijn actief in de sector agri-food, elektronica en de creatieve industrie (high-end games). Amstelveen streeft naar het in stand houden van onze economische positie qua aantal arbeidsplaatsen. Daarom zetten we in op een goed relatiebeheer met bestaande bedrijven. Landelijk zien we dat rond de 30 % van de omzet van internationale bedrijven afkomstig is en 32 % van de arbeidsplaatsen van komt van internationale bedrijven. Internationale bedrijven zijn positief over hun groei- en investeringsmogelijkheden in de regio Amsterdam. Het aantal nieuwe banen dat Amsterdam en de regio krijgen door de vestiging van internationale bedrijven is met 4000 weer op het niveau van voor de coronapandemie. Uit CBS cijfers blijkt dat iedere baan bij een internationaal bedrijf voor ongeveer één extra arbeidsplaats elders in de regio zorgt.'

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Floor Gordon wethouder Economische Zaken heet Yusuke Katsuta, Corporate Officer van het Japanse bedrijf Mizkan, dat zich hier net gevestigd heeft, welkom in Amstelveen voor het kantoorgebouw Parktoren aan de Van Heuven Goedhartlaan


4000 nieuwe banen in Metropoolregio Amsterdam. Ondanks de coronacrisis openden 133 internationale bedrijven een nieuwe vestiging in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en zij zorgen daarmee voor meer dan 4000 nieuwe banen. Het gaat om 32 hoofdkantoren. In vergelijking met 2020 zijn er twee keer zoveel arbeidsplaatsen bijgekomen. Bij 30 buitenlandse bedrijven die al in de regio Amsterdam gevestigd waren, kwamen er door uitbreiding 2500 nieuwe banen bij. Internationale investeringen zitten weer bijna op het niveau van voor corona. Dit blijkt uit cijfers die vandaag zijn gepubliceerd door amsterdam inbusiness en de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA).

De vier nieuwe bedrijven en het bedrijf dat gaat uitbreiden komen uit Azië en zullen zorgen voor nieuwe werkgelegenheid, nieuwe kennis en innovatie. Pearl Abyss Europe (Zuid-Korea, 30 banen in 3 jaar tijd) is een toonaangevende ontwikkelaar en uitgever van high-end videogames voor op pc, console en mobiel. Een bekroonde game trok meer dan 40 miljoen spelers en behaalde een levenslange omzet van meer dan 2 miljard USD. op Meer informatie www.pearlabyss.com.

Mizkan (nu 2 banen die verder uitbreiding voorbereiden) is een Japans familiebedrijf dat in 1804 is opgericht en is de nummer één leverancier van sushi azijn ter wereld. De Mizkan Group heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijd bedrijf met meer dan 210 jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige voedingsproducten. Met de oprichting van Mizkan AMS B.V. in Amstelveen wil Mizkan zijn positie in Europa de komende jaren verder versterken. Meer informatie www.mizkan.com.

Coway (Korea, 10-49 banen) is een marktleider is op het gebied van luchtzuiveraars voor thuisgebruik. Met het openen van een kantoor in Amstelveen hopen ze de Europese markt te gaan bedienen. Meer informatie www.coway.com.

Inaho Europe (Japan, 3 banen en 20 banen in 3 jaar tijd) is een startup die oplossingen biedt voor robotautomatisering in de landbouw. Beginnend met een tomatenoogstrobot wil Inaho de uitdagingen aanpakken, waarmee Europese landbouwbedrijven worden geconfronteerd. Meer informatie www.en.inaho.co.

Kakao Games Europe (Zuid-Korea, nu 45 fte gaat naar 70 binnen 3 jaar, uitbreidingsproject) ontwikkelt en verkoopt games in een breed scala aan genres en platforms, waaronder pc, mobiel en VR. Kakao Games Europe is opgericht om het beste van online entertainment met de beste service aan Europese consumenten te bieden. www.kakaogamescorp.com

Over amsterdam inbusiness. amsterdam inbusiness is een samenwerking tussen de gemeenten Almere, Amstelveen, Haarlemmermeer en Amsterdam. amsterdam inbusiness voert een regionaal beleid uit voor het aantrekken en behouden van buitenlandse bedrijven die een bijdrage leveren aan het economisch herstel en de maatschappelijke uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, innovatie en gezondheid. amsterdam inbusiness meet in de resultaten van de regio Amsterdam alle internationale bedrijven die zich in de regio Amsterdam vestigen en de extra arbeidsplaatsen die deze bedrijven opleveren.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.