Bijgewerkt: 17 mei 2022

Vier Amstelveense kunstenaars in Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
14-01-2013

Van 16 januari tot en met 24 februari 2013 exposeren de Amstelveense kunstenaars Dolores de Jong, Isabelle Duval, Ramaz Goiati en Hilly Immink-van der Weele in Museum Jan van der Togt.

De passie van Dolores de Jong (1966) voor ontwerpen is grenzeloos. Zij bezit de gave om van weinig voor de hand liggende combinaties, de mooiste sieraden te maken: parels met suède, jade handgesneden amuletten met satijn, koraal met porselein, of amazoniet met leer. De Jong ontwierp de colliers voor de lente/zomercollectie 2012 van couturier Mart Visser.

togt Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Museum Jan van der Togt in Amstelveen


De objecten van Isabelle Duval (1968) zijn door hun kwetsbare en ongewone materiaal in het heden verankerd; door de opvallende elegantie lijken haar tekeningen van een andere tijd. Hoewel haar werken zeer aanwezig zijn, blijven ze onbereikbaar als een fantasme. Kil als gevroren relikwieën uit een ver verleden, maar tegelijkertijd warm en sensueel.

De in Georgië geboren Ramaz Goiati (1966) woont sinds 1995 in Nederland. Zijn atelier heeft hij achter een boerderij, midden in de polder. Goiati put uit de jarenlange ervaring die hij heeft verzameld in zijn ‘wortels’.

Hilly Immink-van der Weele maakt collages en assemblages van verzamelde voorwerpen. Bovendien verwerkt zij persoonlijk fotomateriaal in haar werken. Immink-van der Weele laat zich inspireren door herinneringen en reizen die zij maakte naar haar geboorteland Indonesië, Mexico en Andalusia. Daardoor krijgen de collages en assemblages een autobiografisch karakter.

De werken van Duval, Goiati en Immink-van der Weele waren eerder te zien op de Triënnale Amstelveen die om de drie jaar plaatsvindt in het Cobra Museum voor Moderne Kunst.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats – in aanwezigheid van de exposanten – op zondag 27 januari 2013 om 14.00 uur, en wordt verricht door John Levie, wethouder van cultuur in Amstelveen.

Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE  Amstelveen Tel.: (020) 641 57 54. Openingstijden: Woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.