Bijgewerkt: 20 april 2024

Videotrailer van de vierscholenmusical Porgy and Bess is online

Nieuws -> Cultuur

Bron: Sg. Panta Rhei
20-07-2016

Net voor de zomervakantie hebben de vier scholen, het Amstelveen College, Hermann Wesselink College, Keizer Karel College en Scholengemeenschap Panta Rhei voor voortgezet onderwijs in Amstelveen een professionele trailer voor de musical Porgy & Bess online gezet. Deze bijzondere coproductie zal in het najaar drie keer worden uitgevoerd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Schouwburg Amstelveen. Voor de agenda: op 21, 22 en 23 oktober 2016.



De voorstelling is gebaseerd op de opera Porgy & Bess van George Gershwin. De musical heeft een modern script en swingende jazzy muziek en wordt nu uitgevoerd door de beste acteurs, zangers, muzikanten en dansers van de Amstelveense scholen. In de voorbereidingen komen de leerlingen van de betrokken scholen regelmatig bij elkaar voor de repetities. De samenwerking met talenten van andere scholen inspireert de creatieve jongeren merkbaar. Met zoveel gelijkgestemden komen zij tot ongeëvenaarde prestaties. De verwachtingen voor de uitvoeringen in oktober zijn dan ook hoog gespannen.

Om de inwoners van Amstelveen alvast warm te maken voor deze prachtige voorstelling, brengen de scholen graag de trailer breed onder de aandacht. Deze geeft een goede indruk van de show eind oktober. Het kan niet anders, of de interesse van de kijker wordt gewekt. Maar oordeel zelf…! Kaarten zijn verkrijgbaar bij de vier scholen en bij Schouwburg Amstelveen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.