Bijgewerkt: 28 mei 2024

Video Umpire in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: FIH
20-10-2006

Hockey

Tijdens de vorige maand gehouden BDO Men’s World Cup en de Samsung Women’s World Cup, gebruikte de International Hockey Federation met succes de Video Umpire. Video Umpire werd voor het eerst bij FIH toernooien gebruikt, waaronder de Women’s Champions Trophy in Amstelveen in juli 2006.

Gebaseerd op dit succes werd de VideoUmpire gebruikt voor beide Men’s World Cups 2006, die in Mönchengladbach en Madrid plaatsvonden. Het gebruik van de bestaande TV opnames bij de doelpunten gaf het systeem bruikbare informatie aan de scheidsrechters:  • Heeft de bal de doel lijn gepasseerd?

  • Werd de bal die binnen de cirkel door een aanvaller gespeeld, toen de bal het doel inging?

  • Werd de bal binnen de cirkel aangeraakt, na een afbuiging, voordat de bal de doellijn passeerde?


Elke vraag vereist een “JA”, of een “NEE” antwoord, of met een “Niet mogelijk te beantwoorden”. In Amstelveen was Video Umpire één keer in actie, maar in Mönchengladbach 9 keer en in Madrid 3 keer. Van de 13 beslissingen waren er 10 voor afbuigingen, 2 voor of de bal binnen de cirkel de doellijn had gepasseerd.

Het FIH Umpiring Comité is op dit moment bezig om een rapport te schrijven om het gebruik van Video Umpire bij alle drie toernooien te evalueren. Het rapport zal ook conclusies en aanbevelingen geven voor het toekomstige gebruik van de Video Umpire. Tijdens het Congres van FIH in Londen, in november 2006, wordt verder over dit onderwerp gesproken.

Externe links: Hockey Arbitrage Noord-Holland, Scheidsrechters-weblog


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.