Bijgewerkt: 2 juli 2022

Veteranen lunchen met de burgemeester van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-06-2022

Op zaterdag 18 juni 2022 ontmoetten Amstelveense veteranen elkaar in restaurant Colijn in Bovenkerk voor een lunch aangeboden door de gemeente. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Hij zei dat de gemeente veel waarde hecht aan de Amstelveense veteranen. Sinds vorig jaar heeft Amstelveen een veteranenperkje met witte anjers in het Broersepark, als blijk van waardering en erkenning aan de Amstelveense veteranen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Amstelveense veteranen in restaurant Colijn in Bovenkerk tijdens een lunch met burgemeester Poppens op 18 juni 2022


Vanwege het beperkte aantal aanmeldingen ging een bijeenkomst niet door en koos de gemeente voor een lunch, zodat de 30 aanwezige veteranen en hun partners elkaar toch konden ontmoeten. De Nederlandse Veteranendag vindt, na twee jaar corona, op zaterdag 25 juni weer plaats op het Malieveld in Den Haag. Dit landelijke evenement is bedoeld om de meer dan 100.000 Nederlandse veteranen te bedanken voor hun inzet voor de vrede, nu en in het verleden.

Amstelveen heeft zo’n 170 veteranen. Landelijke erkenning en waardering zijn belangrijk volgens burgemeester Poppens: 'Maar het is zeker zo belangrijk, dat veteranen die erkenning krijgen van mensen uit hun directe omgeving. Zij hebben een verhaal te vertellen. Veteranen hebben ons land op een geweldige manier gediend. Zij hebben zich, soms met risico voor eigen leven, ingezet voor vrede, vrijheid en veiligheid. In ons land en op vele andere plekken in de wereld. Daar zijn wij trots op.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.