Bijgewerkt: 18 juni 2024

Verwijdering zeecontainers aan Doorweg

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
27-10-2005

De gemeente heeft vorige week dinsdag in samenwerking met de politie drie zeecontainers van het terrein aan de Doorweg verwijderd, die zonder bouwvergunning waren geplaatst.

„De verwijdering was noodzakelijk om de herinrichting van de Doorweg, die drie nieuwe woonwagen standplaatsen en een fietspad behelst, mogelijk te maken," aldus een gemeentelijk woordvoerster.

„De containers zijn zonder problemen verwijderd. De gemeente is direct gestart met de werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe standplaatsen en het fietspad." Een week geleden heeft de gemeente de eigenaars van de drie zeecontainers aangeschreven met het verzoek de goederen in deze containers en de containers te verwijderen.

„Ook de eigenaars van vier woonwagens zijn aangeschreven, omdat er ruimte gecreëerd moest worden voor de werkzaamheden van de herinrichting. Verwijdering van de woonwagens was echter niet nodig, omdat de eigenaars van drie woonwagens deze ruimschoots voor de ontruiming hebben verwijderd. De bewoners zijn verplaatst naar andere, tijdelijke standplaatsen.

De bewoner van een vierde woonwagen heeft van de gemeente uit humanitaire overwegingen respijt gekregen. Deze krijgt op korte termijn een andere woning aangeboden, omdat deze bewoner een urgentiegeval is.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.