Bijgewerkt: 22 september 2023

Verwarming raadhuis Amstelveen op 10 februari 2017 een graad lager

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-02-2017

Op het Amstelveense raadhuis gaat vrijdag 10 februari 2017 tijdens de 'warmetruiendag' de kachel 1 graad lager. Tijdens deze elfde energiebesparingsdag vraagt organisator het Klimaatverbond met steun van energiebedrijf Greenchoice aandacht voor het klimaat. Raadhuis medewerkers worden opgeroepen om vrijdag hun lievelingstrui aan te trekken. 

Peter Bot (BBA) wethouder Duurzaamheid: Dit jaar doet we mee aan Warmetruiendag. Dat betekent dat we op vrijdag 10 februari 2017 de verwarming in ons raadhuis 1 graad lager zetten om zo energie te besparen en dus CO2-uitstoot te verminderen. Een kwart van alle energie in Nederland gebruiken we om gebouwen te verwarmen. Met deze actie willen we de bewustwording voor energiebesparing verhogen. Ik roep Amstelveners op om ons voorbeeld te volgen.”

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Peter Bot (BBA) wethouder Duurzaamheid


De groenste energie is energie die je niet gebruikt. Onder dit motto doen elk jaar vele Nederlanders mee met Warmetruiendag. De trui staat symbool voor wat we zelf kunnen doen om energie te besparen. Tips voor structureel energie besparen in woningen staan op www.regionaalenergieloket.nl. Amstelveners die hun woning willen verduurzamen, kunnen advies inwinnen en offertes aanvragen, of eerst online een HuisScan doen om te bepalen wat de beste energiebesparende maatregelen zijn voor hun specifieke woning.

Landelijke fotoactie. De organisatie van Warmetruiendag zoekt met een landelijke fotoactie de lievelingstrui van Nederland. Ga met uw favoriete wintertrui op de foto en deel dit via Twitter #lievelingstrui, of #warmetruiendag.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.