Bijgewerkt: 22 mei 2022

Vervolg 'Aliens' in de Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
07-06-2010

Enkele werken weken geleden vond in de Kunstuitleen Amstelveen de opening plaats van 'Aliens'; het project waarbij kunstwerken in particuliere garages zijn gefotografeerd en bewerkt tot affiches. Enkele weken  later werden de Aliens en hun garages geëxposeerd tijdens de Atelierroute. De foto’s, die door bekende Nederlandse fotografen (allen toevallig dames) werden gemaakt, zijn te zien in de Keizer Karel Galerie onder het A9 viaduct in Amstelveen.

ALIENS Amstelveen
(Bron Kunstuitleen Amstelveen - 2010)

De omslag van het 'Aliens' boek


Tijdens de opening van Atelierroute en Aliens ontstond bij predikante Veronique Linderburg en letterkundige Adri Markus het idee om bij de foto’s teksten te maken.  Was het toeval dat een andere aanwezige, uitgever Arthur Dijkstra, van dit idee hoorde en aanbood er in beperkte oplage een boekje van te maken?

Het resultaat mag er zijn, een mooi mini-koffetafeldrukwerk op A-6 formaat, 36 pagina’s, softcover met afbeeldingen van alle affiches, gelardeerd met mooie, scherpe associaties, bespiegelingen, poëzie.

Op 19 juni komt het boekje uit en uiteraard maken we er weer een klein feestje van.  In de kunstuitleen Amstelveen op zaterdagmiddag 19 juni 2010, om 15.30 uur. Met een leuke presentatie en natuurlijk hap en drank.  Noteer deze datum en kom langs.  U bent van harte welkom. Tijdens de bijeenkomst is het boekje gratis, daarna kost het € 2,--.

Voor meer informatie kunstuitleen Amstelveen, Stadsplein 103 (1e etage bibliotheek), www.kunstuitleenamstelveen.nl of 020-6452333.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.