Bijgewerkt: 25 september 2023

Vervoersgebied twee zones uitgebreid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-09-2005

Het huidige vervoersgebied van regiovervoer breidt vanaf 1 oktober uit van drie tot vijf openbaar vervoerzones. Deze uitbreiding is in principe tijdelijk, namelijk tot 1 juni 2006.

De uitbreiding betekent dat de eerste vijf zones door de lokale overheid worden vergoed en vanaf de zesde zone het rijk de vergoeding voor zijn rekening neemt. Het regiovervoer is bedoeld voor inwoners van Amstelveen die 65 jaar of ouder zijn of inwoners die een wvg-indicatie hebben omdat zij geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Het regiovervoer rijdt tussen 08.00 uur 's morgens en 24.00 uur 's avonds en biedt veilig en comfortabel vervoer van deur tot deur in de regio Amstelveen. Om gebruik te kunnen maken van het regiovervoer is een regiovervoerkaart nodig. Deze kaart is persoonlijk en aan te vragen bij de afdeling wvg, telefoon (020) 540 45 84. Hier is ook een folder over het regiovervoer verkrijgbaar.

Op www.amstelveen.nl staat meer informatie over het regiovervoer. De huidige houders van een regiovervoerkaart ontvangen binnenkort een nieuwsbrief met daarin informatie over het nieuwe vervoersgebied. De tijdelijkheid van de uitbreiding houdt verband met de nieuwe wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

De beoogde ingangsdatum is 1 juli 2006, dit is echter afhankelijk van de goedkeuring door de Tweede en Eerste kamer. Dan is duidelijk of de uitbreiding van het vervoersgebied toepasbaar is binnen deze nieuwe wet.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.