Bijgewerkt: 28 september 2022

Versoberd Cherry Blossomfestival 2011 in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-04-2011

Het programma van het Cherry Blossomfestival is in vergelijking met voorgaande jaren versoberd. Het biedt uitdrukkelijk ruimte om stil te staan bij de situatie en de slachtoffers van de ramp in Japan.

Het programma vindt plaats op woensdag 6 april 2011 en start vanaf 15.30 uur met een stille tocht vanaf het raadhuis Amstelveen naar het kersenbloesempark.

De burgemeesters van de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Haarlemmermeer en Almere, de Japanse ambassadeur, de Secretaris-Generaal van het ministerie van Economische Zaken en de voorzitter van de Japanse Kamer van Koophandel lopen mee met de tocht.

kersenbloeme Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De kersenbloesems van de Japanse sierkers staan er in volle glorie in het Amsterdamse Bos op 4 april 2011. De kersenbloesems symboliseren de bloei naast een blijvende metafoor voor het vluchtige karakter van het leven, een aspect van de Japanse culturele traditie, die vaak met de boeddhistische invloed wordt geassocieerd

.
Iedereen die zijn medeleven wil betuigen met de slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan is van harte welkom om mee te lopen en daarna het programma bij te wonen. Het volledige programma kunt u hier downloaden (pdf).

Veel initiatieven voor Japan

In de regio ontstaan veel initiatieven voor steun aan de slachtoffers van de ramp in Japan zoals benefietconcerten, bazaars, charity diners en andere activiteiten waarvan de opbrengsten volledig voor het Japanse Rode Kruis zijn. Op 13 april vindt een benefietvoetbalwedstrijd tussen Ajax en Japanse eredivisieclub Shimizu S-pulse in de Arena plaats.

Daarnaast vindt de regio het belangrijk om ter plaatse betrokkenheid te tonen richting overheid, bedrijfsleven en slachtoffers van de ramp. Jan van Zanen, burgemeester van de gemeente Amstelveen en wethouder Carolien Gehrels van Economische Zaken van de gemeente Amsterdam brengen – namens de regio - van 21 tot en met 27 mei 2011 een werkbezoek aan Japan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.