Bijgewerkt: 3 maart 2024

Verse batido proeven in Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: NewsLab
20-10-2016

Curaçao staat bekend om de parelwitte stranden, de azuurblauwe zee en de heerlijke gemiddelde temperatuur van 27 graden. Minder bekend zijn de prachtige natuur, de rijke cultuur, de leuke activiteiten en de lekkere gerechten van het eiland. Daarom gaat Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE) op tour door Nederland om deze vier ingrediënten voor een veelzijdige vakantie te laten beleven. Vanuit een originele Batido, oftewel een smoothie truck, geeft CTBE een voorproefje van alles wat verrassend Curaçao te bieden heeft. Op zondag 30 oktober 2016 staat de Batido op het Stadsplein in Amstelveen.

Spectaculaire natuur. Exotische stranden, schitterende baaien, kalkstenen kliffen en een woestijnlandschap: met een oppervlakte van 444 vierkante kilometer kan je het landschap van Curaçao zeer divers noemen. Je vindt de hoogste heuvels in het Christoffelpark, dat rijk is aan flora en fauna. Voor een spectaculair uitzicht ga je naar de noordkant van het eiland, waar de golven op de rotskust beuken en de meest indrukwekkende vormen achterlaten, zoals in de Boka Tabla. En wie een compleet andere wereld wil verkennen, neemt een duik om het kleurrijke koraal en het onderwaterleven van Curaçao te ontdekken.Culturele smeltkroes. Curaçao is een smeltkroes van meer dan 50 verschillende culturen. Het eiland telt circa 150.000 inwoners, waarvan het merendeel een Afro-Caribische achtergrond heeft. Vanuit het koloniale verleden zijn ook de Nederlandse invloeden duidelijk zichtbaar in de Curaçaose cultuur. Nederlands is de officiële taal, maar er wordt naast Engels en Spaans voornamelijk Papiamento gesproken. Ook de muziek, de keuken, godsdienst en spiritualiteit zijn onder invloed van verschillende culturen. De geschiedenis van Curaçao weerspiegelt het levendige erfgoed: ieder landhuis, iedere straat vertelt je meer over de cultuur van het eiland.

Sportief en actief. Dankzij het heerlijke klimaat is Curaçao de perfecte plek om buiten te sporten en actief bezig te zijn. Er is altijd wel iets te doen op het eiland en in de wateren rondom. Duiken, snorkelen, zwemmen, zeilen, surfen, suppen, beachvolleybal, honkbal, golf, mountainbiken en paardrijden zijn populaire bezigheden. En de locals zijn altijd in voor een uitdaging, of een wedstrijd: dus dit is je kans om een keer een échte interland te spelen.

Culinaire verrassingen. Net als de Curaçaose cultuur kent het eiland ook een kleurrijke keuken met Caribische, Nederlandse en Latijns-Amerikaanse invloeden. Wat dacht je bijvoorbeeld van traditionele gerechten als kadushi - een soort cactussoep - en keshi yena - gebakken Goudse kaas met vlees, rozijnen en olijven? Natuurlijk staat Curaçao ook bekend om de cocktails tijdens Happy Hour en de beroemde Blue Curaçao, de originele blauwe likeur van het eiland.

Curaçao? (Pais Kòrsou)

Curaçao (Papiaments: Kòrsou) is een eiland in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. Met het onbewoonde Klein Curaçao is Curaçao een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Tot 10 oktober 2010 was het een eilandgebied en het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. De hoofdstad en grootste plaats op het eiland is Willemstad, tevens voormalig hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Volgens de laatste telling heeft Curaçao een bevolking van 153.500 (2013).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.