Bijgewerkt: 27 februari 2024

Verschoor en Sinke exposeert bij SVB

Nieuws -> Cultuur

Bron: Sinke
05-05-2006

Vanaf 5 t/m 30 mei 2006 is er in het gebouw van de Sociale Verzekeringsbank een expositie van Jan Verschoor (sculpturen en glasobjecten) en Han Sinke (abstracte schilderijen). Daarnaast zijn nog enige windmobielen van Rob Brünnmayer te zien.

Op 5 mei 2006 om 16:30 zal de expositie worden geopend door de wethouder van cultuur Frans Hellendall.

De Sociale Verzekeringsbank toont regelmatig werk van bekende of aankomende kunstenaars en is geopend op werkdagen tussen 8:00 en 18:00.

Adres:

Van Heuven Goedhartlaan 1.

1181 KJ AmstelveenHellendall Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Wethouder Hellendall opende de tentoonstellingSinke Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Er kwamen veel cultuurliefhebbers naar de openingVerschoor Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Beeldend kunstenaar Jan Verschoor tijdens zijn toespraakDrie wethouders Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Drie generatie wethouders: (vlnr) dhr Hellendall, dhr Alink en dhr Piet van de HeuvelHan Sinke Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Han Sinke poseert voor zijn schilderijVerschoor sculptures Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De sculptures van Verschoor passen goed in het interieurVerschoor glazen ei Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De kleurrijke glazen bollen van VerschoorSVB gebouw Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het ultramoderne gebouw van SVB, waar de tentoonstelling is georganiseerdSinke Amstelveen
(Sinke collectie - 2006)

Schilderij van Han Sinke- Invasion After The Storm


Jan Verschoor (Amsterdam 1943)

In de laatste kwarteeuw heeft Jan Verschoor (7 mei 1943) talrijke monumentale kunstwerken uitgevoerd in opdracht van de overheid en het bedrijfsleven. Veel van zijn vrije werken hebben een plaats gekregen in museale en particuliere verzamelingen. Zijn beelden werden (en worden) regelmatig tentoongesteld in bekende musea  en galeries in binnen- en buitenland. Een van de recente kunstwerk is het grafmonument voor de overleden Cobra- kunstenaar, Eugène Brands.

Het monumentale oeuvre van Jan Verschoor is omvangrijk en gevarieerd. Maar elk werk draagt het onmiskenbaar stempel van de maker, de persoonlijke signatuur. Ondanks zijn opleiding aan de Amsterdamse Rijksacademie volgens de figuratieve traditie koos de kunstenaar bij het begin van zijn loopbaan voor de abstractie die hem meer ruimte boor voor een experimenteel kunstenaarschap.

Het experiment zit de kunstenaar in het bloed. Tijdens zijn loopbaan heeft Verschoor zijn werkterrein steeds vernieuwd en uitgebreid. Naast kunststof. marmer, aluminium en brons hebben ook hout en glas hun plaats in het creatieve proces.. De eigenschappen van het materiaal zijn voor hem steeds opnieuw de uitdaging om de vorm te bereiken de hem voor ogen staat.

Han Sinke (Amsterdam, 1960)

Sinke werkt sinds 1999 aan zijn “abstracte landschappen”. Zijn expressieve werk is sinds 2002 regelmatig te zien op diverse locaties. In juni 2006 zal hij in Acquasparta, Italië meedoen aan een groepsexpositie.

De natuur is een belangrijke inspiratiebron; het licht, ruimte en stemming van de seizoenen maken de natuur altijd weer spannend. Sinke is daarbij altijd op zoek naar uitersten: rust en onrust, licht en donker, warm en koud, beweging en stilte…

In zijn abstracte landschappen zoekt hij naar manieren deze uitersten te verbeelden. Hij rangschikt zijn vormen zorgvuldig, waarbij de kleuren en de gelaagdheid het oog van de toeschouwer vasthouden en vervolgens in beweging brengen.

Sinke werkt daarbij volgens thema’s als “Flow”, “Muscles” en “Sealife”. Op zoek naar suggesties van ruimte of juist de wereld van verstilling en meditatie onderzoekt en ontwikkelt Sinke zijn persoonlijk schildershandschrift.

Speciaal voor deze tentoonstelling is ook nieuw, groot werk gemaakt op het formaat van 120x180 cm.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.