Bijgewerkt: 23 juli 2024

Veropedia opvolger Wikipedia?

Nieuws -> Internet

Bron: Amstelveenweb.com
04-11-2007

Wat is Veropedia? Veropedia is een samenwerkingsverband van een groep Wikipedians, om de beste inhoud van Wikipedia te verzamelen, schoon te maken, door te lichten en voor altijd bewaren- schrijven de auteurs op hun website.

Het resultaat is een kwaliteits versie die door studenten, leraren en iedereen die informatie zoekt, kan er van op aan, dat het betrouwbaar is. Wikipedia kreeg de laatste tijd veel kritiek, want sommige artikelen zijn niet correct, verkeerd en vaak zijn de gegevens niet onderbouwd.

Academici

In Veropedia worden alle artikelen door academici en specialisten gecontroleerd en ze geven meer aandacht aan de kwaliteit en niet de hoeveelheid artikelen. Alleen de eigen redacteuren kunnen de artikelen bewerken. Dus wat nu bij Wikipedia gebeurt, dat iedereen in de teksten kan knoeien is verleden tijd. Op 4 november 2007 stonden 3903 Verofied artikelen op de website. Veropedia is profit georiënteerd, maar ze willen het geld via advertenties binnenhalen.

Encyclopedie Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De rug van een conventionele encyclopedie van Winkler Prins, welke in vele Nederlandse thuisbibliotheken nog steeds aanwezig is


Naast Wikipedia zijn er natuurlijk al veel online encyclopedieën op het Internet, waaronder: Citizendum, Wikimapia, Encyclo, HighBeam Encyclopedia, Encyclopaedia Britannica, MSN Encarta en Classic Encyclopedia en nog vele andere, maar ze hebben vaak copyrighted materiaal en bovendien ze zijn niet altijd gratis.

Externe links: Veropedia beta, Encyclopedie startpaginaAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.