Bijgewerkt: 21 februari 2024

Vernieuwd Schiphol Plaza viert feest

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
17-11-2007

Gisteravond op 16 november 2007 is het vernieuwde Shopping Centre Schiphol Plaza officieel heropend door de wethouder van economische zaken van de Gemeente Haarlemmermeer, Arthur van Dijk. Hij onthulde een plaquette en gaf daarmee het startsein voor een 'TOPweekend'.

"Schiphol is niet de enige maar wel de grootste economische kracht voor de gemeente. Haarlemmermeer wordt als vestigingsplaats zowel nationaal en internationaal gezien als een toplocatie. Om bij die top te blijven is duurzame innovatie van cruciaal belang. Voor Schiphol, maar ook voor de omliggende bedrijven," aldus wethouder Van Dijk. "Het nieuwe Schiphol Plaza is daar een voorbeeld van."

TOPweekend

Dit weekend is er van alles te beleven op Schiphol Plaza, van muziek, dans, product demonstraties, workshops en proeverijen tot het signeren van boeken door Heleen van Royen, Mart Smeets, Saskia Noort en Rodrigo Otazu. Ook kunnen bezoekers meedoen aan een DJ workshop bij Capi, is er een scooter te winnen bij boekhandel AKO en wordt men uitgedaagd om zijn of haar aura te laten lezen tegenover Expo. De avonden van het TOPweekend zijn gereserveerd voor een private party van Jimmy Woo. Het is voor het eerst dat deze extravagante club buiten de poorten van zijn luxe Amsterdamse locatie draait. Voor het volledige programma van het TOPweekend zie: www.schiphol.nl/topweekend .

Vernieuwingen

Vrijdag 16 november 2007 openden Starbucks en Planes@Plaza hun deuren op Schiphol Plaza. Met de opening van de tweede Starbucks vestiging (de eerste vestiging is in Lounge 1 achter de paspoortcontrole) op Amsterdam Airport Schiphol is de populaire koffie nu voor iedereen verkrijgbaar. Planes@Plaza is de nieuwe vliegwinkel met vele vliegtuigmodellen maar ook speelgoed, souvenirs en textiel. De winkel is gevestigd in de romp van een vliegtuig.

Schiphol Plaza is het afgelopen jaar uitgebreid met vele nieuwe winkels en horecafaciliteiten. Zo zijn er nu handige winkels bijgekomen als BLOEM!, AH to go, HEMA, Paolo Salotto en Kappé Toys, Nike, Crocs, boekhandel Libris, Liquors of the World, America Today, Wonder Woman en Capi Foto Service.

Externe link: Programma TOPweekendAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.