Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Verloskunde opleiding van Ziekenhuis Amstelland is erkend

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
23-06-2012

De afdeling Verloskunde van Ziekenhuis Amstelland heeft de officiële erkenning voor de opleiding obstetrie (verloskunde) ontvangen. Dit betekent, dat verpleegkundigen, die deze opleiding volgen in Ziekenhuis Amstelland en de Amstelacademie, in het vervolg deze opleiding afronden met een officiële erkenning.

Voor de afdeling Verloskunde is deze erkenning een kroon op het werk. Het betekent namelijk wel degelijk een hele organisatie om de afdeling zo in te richten dat leerlingen in hun opleiding met echt álle aspecten van het vak in aanraking komen.

zha Amstelveen
(Foto ZHA - 2012)

Hans Broertjes, lid van de Raad van Bestuur Ziekenhuis Amstelland met de verpleegkundigen


Dat was een inspanning van alle medewerkers van de afdeling, die hiervoor een heerlijke traktatie in ontvangst mochten nemen van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. Hans Broertjes, lid van de Raad van Bestuur kwam de taart hoogst persoonlijk op de afdeling brengen.

De Spoedeisende hulp van het ziekenhuis, evenals de opleiding tot Operatieassistent en Anesthesiemedewerker van de OK hadden deze erkenning al verdiend. In augustus 2012 zullen de eerste verpleegkundigen hun ‘erkende’ opleiding afronden.

Volg Ziekenhuis Amstelland op Twitter en/of Facebook

Verloskunde, of obstetrie is een beroep in de gezondheidszorg, waarin de verloskundigen zorg bieden aan vruchtbare vrouwen tijdens de zwangerschap, de bevalling en tijdens de kraamperiode. Ze helpen ook de zorg voor de pasgeborene en helpen de moeder met de borstvoeding.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.