Bijgewerkt: 29 november 2023

Verkoop van de eerste StartKoopwoningen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-02-2008

De verkoop van de eerste StartKoopwoningen is op 31 januari 2008 in gang gezet. In eerste instantie is sprake van 36 van in totaal 58 StartKoopwoningen in Westwijk. De AM en Rabo Vastgoed tekenen voor samenwerking met gemeentebestuur en Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ bv) bij de verkoop van deze woningen

Mensen die voldoen aan de normen voor inschrijving, kunnen nu intekenen op woningen in Westwijk Zuidoost. Ze zijn speciaal bedoeld voor jonge gezinnen met een inkomen tussen globaal 1,3 tot 1,5 keer modaal. De eerste woningen zijn nagenoeg klaar, dus geïnteresseerden kunnen zich goed een beeld vormen over welke woningen het gaat.

Westwijk-zuid Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een huizenblok in Westwijk-Zuid. De foto is zwaar gemanipuleerd, wat het gras en de bomen betreft


Op de website van www.westwijk2.nl kunnen belangstellenden meer informatie vinden over de woningen en de StartKoopregeling, en kunnen geïnteresseerden intekenen. De samenwerkingsovereenkomst tussen partijen is op 31 januari 2008 getekend door wethouder Wonen, de heer R.E. Pols, de heer ing. R.R. Huikeshoven MRE van AM, de heren ing. P. Wetselaar en ir A.J. Bouwhuis van Rabo Vastgoed en de heer mr M. Wijngaarde van BKZ bv.

Het startsein voor de verkoop van de eerste Startkoopwoningen is daarmee een feit. AM en Rabo Vastgoed, verenigd in Westwijk Zuidoost CV, verzorgen de oplevering van de woningen. Ludenhoff groep makelaars en taxateurs O.G. verkoopt ze. BKZ is de leverancier van de StartKoopregeling en zij ondersteunt de gemeente bij de uitvoering ervan.

StartKoopwoningen worden door een Maatschappelijk gebonden Eigendom (MGE) constructie betaalbaar voor huishoudens met een inkomen tussen globaal 1,3 en 1,5 maal modaal. Bij een MGE is een woning bij aankoop goedkoper dan de marktwaarde. Het verschil tussen marktwaarde en aankoopprijs blijft “maatschappelijk gebonden” bij een corporatie, een gemeente of een andere partij die de woning in MGE uitgeeft.

Externe link: Dossier Koopwoningen VROMAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.