Bijgewerkt: 19 mei 2024

Verklaring namens Nestlé Nederland over nep Nescafé Gold

Nieuws -> Oproep

Bron: NVWA/Nestlé Nederland
22-10-2021

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor Nescafé Gold. Dit doet de NVWA omdat de producent op dit moment nog niet in beeld is. Na onderzoek bleek dat onder anderen splinters van glas en kunststof aangetroffen zijn in de oploskoffie. Omdat de verontreinigingen groter dan 7 mm zijn, die bij het drinken van de oploskoffie in de keelholte kunnen blijven steken, is deze partij aangemerkt als een schadelijk product en inmiddels voor zover in beeld uit de handel genomen.

Foto Amstelveen
(Bron NVWA - 2021)

Zie hier een afbeelding van de nepvariant (geen Nestlé fabricaat)


Verklaring namens Nestlé Nederland: 'Wij zijn geschokt over het nieuws dat vandaag is verschenen: ‘NVWA waarschuwt voor Nescafé met splinters van glas en kunststof’’. Een zeer gevaarlijke ontdekking en goed dat dit aan het licht is gekomen. Helaas wordt in verschillende berichten vermeld dat dit om een Nescafé product gaat. Dit is echter niet het geval. Dit wordt ook belicht in de berichtgeving van de NVWA. Het gaat om een nep-fabricaat dat in een verpakking zit die al geruime tijd niet meer door Nestlé gevoerd wordt. Het FAKE product is een DUITS product met een DUITS label en is niet door Nestlé gemaakt. We vinden het belangrijk dat consumenten niet ten onrechte ongerust zijn. We betreuren deze situatie ten zeerste aangezien de kwaliteit en veiligheid van onze producten onze hoogste prioriteit is.'

Hier nog nadere informatie: De nepvariant is duidelijk te onderscheiden van de echte. De nepvariant is niet verkrijgbaar in de grotere winkelketens. De EAN code van het namaakproduct is 405500210900. De Nestlé variant wordt alleen in de grote winkelketens verkocht.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.