Bijgewerkt: 30 september 2023

Verkenningscommissie onderzoekt Voortgezet Onderwijs in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-12-2011

In 2012 brengt een onafhankelijke verkenningscommissie advies uit over het voortgezet onderwijs in Amstelveen. De commissie formuleert de komende weken haar eigen opdracht en zal deze naar verwachting in januari bekend maken.

Raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs:'Naar aanleiding van berichten omtrent een mogelijk categoraal gymnasium in Amstelveen heeft zich een aantal mensen gemeld, dat graag wil meedenken over het voortgezet onderwijs. Eén kwam met de suggestie van een verkenningscommissie. Ik vond dit een prima idee'


De verkenningscommissie is (politiek) onafhankelijk en zal haar eigen opdracht en werkwijze bepalen. Zij beperkt zich hierbij niet tot de vraag wel, of geen gymnasium, maar stelt de vraag veel breder. In het nieuwe jaar brengt de verkenningscommissie de door haarzelf geformuleerde opdracht naar buiten. Ook geeft zij dan aan op welke termijn zij haar bevindingen denkt te kunnen presenteren. Het instellen van een verkenningscommissie is een primeur voor Amstelveen’.

De verkenningscommissie bestaat uit:

Pim Mager, emeritus hoogleraar Medische natuurwetenschappen

Christine Hylkema, onderwijskundige en rector Openbaar Lyceum Zeist

Arnold van Eijk, directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht

Marlies van Tooren, onderwijskundige

Jos Groot, eigenaar hypotheekshop

Anne-Mieke van der Vet, onderwijskundigeAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.