Bijgewerkt: 30 november 2021

Verkeersweek voor basisscholen aan de Landtong

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-04-2011

Op woensdagmorgen 13 april 2011 bezocht John Levie (BBA),wethouder Verkeer de 1e Amstelveense Kunst- en Cultuurschool OBS 'De Wereldbol' en de OBS 'De Horizon'. Bij deze scholen aan de Landtong is namelijk deze week een verkeersweek georganiseerd om aandacht te vragen voor naleving van de verkeersregels.

verkeer Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

Scholieren op de Landtong met hun verkeersborden met verschillende teksten, zoals hier: 'Niet zo hard!'


Bij het halen en brengen van de schoolkinderen vormt het gedrag van de verkeersdeelnemers namelijk een risico. Reden voor de Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Amstelveen-Amstelland, politie en gemeente om een week lang gericht aandacht voor goed verkeersgedrag te vragen.

verkeer Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2011)

'Maak ons blij....rijd niet te hard voorbij'- staat op een bord


Een jury beoordeelde verkeersborden die de leerlingen hebben gemaakt, om aandacht te vragen voor verkeersveilig gedrag. Deze jury bestond uit de heer Hazebroek van VVN, afdeling Amstelveen-Amstelland, de heren Duran en Heijdra van de politie en de heer Maas van de gemeente Amstelveen.

 Wethouder Levie maakte bekend, dat de winnende verkeersborden zijn gemaakt door Milan Weeda van de Horizon (1e), Veerle de Robles van de Wereldbol (2e) en Jimmy Holtzer van de Horizon (3e). De borden van Veerle en Milan komen een maand lang op de Landtong aan lichtmasten te hangen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS