Bijgewerkt: 5 december 2023

Verkeerspraktijkles voor leerlingen Michiel de Ruyterschool

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-05-2014

Leerlingen van groep 4 en 5 van de basisschool Michiel de Ruyter hebben dinsdag 13 mei 2014 praktijkles gehad om te leren omgaan met verschillende verkeerssituaties. De kinderen konden zich op een speciaal aangelegd parcours aan de Saskia van Uylenbergweg op een speelse manier voorbereiden op verkeersdeelname.

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer en Vervoer: “Als kinderen gaan deelnemen aan het verkeer, staat de veiligheid natuurlijk voorop. Daarom is het goed, dat ze op deze speciale pleinen al wat ervaring kunnen opdoen. Dit is een van de manieren om bij te dragen aan het terugdringen van het aantal jeugdige verkeersslachtoffers.”

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)

De leerlingen van de Michiel de Ruyterschool krijgen uitleg over, hoe ze veilig kunnen meedoen aan het verkeer. Jeroen Brandes, wethouder Verkeer luistert aandachtig toe. Naast hem staat Cor Maas, medewerker afdeling Verkeer bij de gemeente Amstelveen


De verkeerspleinen zijn een initiatief van Veilig Verkeer Nederland. Op scholen wordt al theorieles gegeven. Daarnaast is het belangrijk, dat de kinderen op een veilige manier ook praktijkervaring opdoen. Op uitnodiging van de scholen wordt een speciaal verkeersplein nagebouwd vol met verkeersborden, zebrapaden en verkeerslichten.

De kinderen kunnen hier oefenen met verschillende verkeerssituaties. De Verkeersplein Crew begeleidt de kinderen door de lessen uit te leggen, te helpen en door voor te doen hoe je in bepaalde verkeerssituaties moet handelen. Samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) zet Shell het Mobiele Verkeersplein op. Hier maken we kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 van basisscholen vertrouwd met verkeersregels en -situaties.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.