Bijgewerkt: 25 mei 2024

Verkeersmaatregelen tijdens de Lentemarathon Amstelveen 2024

Nieuws -> Sport

Bron: Lentemarathon team
10-03-2024

In verband met de organisatie van de Lentemarathon in Amstelveen op zondag 17 maart 2024 zullen diverse wegen tijdelijk afgesloten of gedeeltelijk gestremd zijn, voornamelijk tussen 9:00 en 16:00 uur. Dit evenement, dat lopers door het hart van Amstelveen leidt, brengt onvermijdelijk verkeershinder met zich mee. Hierbij informeren wij u over de verkeersmaatregelen en de impact op de mobiliteit in de regio.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Marathonlopers bereiken het Stadsplein Amstelveen tijdens de eerste lentemarathon Amstelveen op zondag 2 april 2017

Overzicht Verkeersmaatregelen en Afsluitingen, tijdelijke afsluitingen en stremmingen: De Lentemarathon, met start en finish in het Stadshart, omvat verschillende afstanden waarvoor routes zijn uitgezet langs voet- en fietspaden en doorgaande wegen. Kruisingen langs de route zullen kortdurend (1 à 2 minuten per passage) worden afgesloten. De belangrijkste kruisingen die hierdoor beïnvloed worden, zijn:

-Groen van Prinstererlaan – Rembrandtweg

-Keizer Karelweg – Graaf Aelbrechtlaan

-Amsterdamseweg – Nieuwe Karselaan

-Amsterdamseweg – Parklaan

-Van Heuven Goedhartlaan – Handelsweg

Langere Afsluitingen: Een aantal wegen zal voor langere tijd volledig of in één richting afgesloten zijn, waaronder:

-Amsterdamseweg (tussen Sportpark Overburg en Laan Nieuwer Amstel) - afsluiting in 1 richting van Zuid naar Noord

-Molenweg aansluiting Amsterdamseweg - vanuit de wijk kan wel de molenweg in- en uit gereden worden

-Keerpuntweg - volledige afsluiting (uitgezonderd lijnbussen en nood-/hulpdiensten)

-Groenelaan (tussen Gondel en Seine) - afsluiting in 1 richting

-Additioneel zullen de Rembrandtweg, Nieuwe Karselaan, Oude Karselaan, Kazernepad, Nesserlaan, en Amsteldijk Zuid gedurende de dag afgesloten zijn.

Specifieke Maatregelen: Nood- en hulpdiensten hebben altijd doorgang, evenals Connexxion bussen, met uitzondering van de Groenelaan vanaf de Gondel richting Sportlaan. Connexxion zal een aangepaste route volgen.

-Fietsers zullen beperkingen ondervinden op diverse fietspaden, met name in het Amsterdamse Bos en langs de Amsterdamseweg.

-Voetgangers ervaren minimale of geen beperkingen.

-Inzet van Verkeersregelaars:

-Op alle belangrijke kruispunten, fietspaden en in- en uitritten van wijken zullen verkeersregelaars ingezet worden om het verkeer te reguleren. Hun prioriteit ligt bij een veilige passage van de lopers en een vlotte doorgang van nood- en hulpdiensten en lijnbussen. Wij adviseren weggebruikers rekening te houden met mogelijke vertragingen en, indien mogelijk, alternatieve routes te kiezen. Wij danken u voor uw begrip en medewerking om dit evenement veilig en succesvol te laten verlopen.

Mensen die vragen hebben over de afsluitingen kunnen contact opnemen via het e-mailadres info@lentemarathon.nl  of via het nummer 0613964442. Meer informatie over het evenement: www.lentemarathon.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.