Bijgewerkt: 10 juni 2023

Verkeersdoden aanleiding voor extra politiecontroles

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
17-08-2006

De politie maakt zich ernstig zorgen over de verkeersveiligheid op de Beneluxbaan na een serie dodelijke ongelukken en zal extra controles uitvoeren.

Vooral de onoverzichtelijke kruispunten krijgen volop aandacht. In korte tijd vonden drie verkeersongevallen plaats met dodelijke afloop. Anderhalve week geleden overleed een 18-jarige fietsster na een aanrijding nabij Zonnestein.

In juni eiste een auto-ongeluk ter hoogte van Kronenburg het leven van een 79-jarige man en een 57-jarige vrouw. Een ander dodelijke slachtoffer was een 14-jarig meisje dat in januari bij het oversteken naar de tramhalte door een automobilist werd aangereden. Ook dit gebeurde ter hoogte van Kronenburg.

Naar aanleiding van deze ongelukken heeft de politie besloten om extra controles te gaan houden. De controles zijn specifiek gericht op het door rood licht rijden en lopen. Zowel automobilisten, fietsers en bromfietsers zullen de komende tijd extra in de gaten worden gehouden. Aan de hand van de resultaten zal bekeken worden hoe de verkeersveiligheid verbeterd kan worden.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.