Bijgewerkt: 21 juni 2024

Verhuizing raadhuis geen acute noodzaak

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
17-03-2005

Gemeentesecretaris R. Schurink schreef medio 2003 in zijn strategische verkenning 'Raadhuis van de toekomst' dat er „geen acute noodzaak is voor huisvestingsbeslissingen op korte termijn, maar dat delen van het raadhuis kunnen worden gehuisvest in het Stadshart."

Schurink schreef de verkenning naar aanleiding van verzoeken van de Stadshart Amstelveen Ontwikkelingsmaatschappij (SAO) om verhuizing van het raadhuis naar het leegstaande kantoorpand aan het Handelsplein te overwegen. Door een huurgarantie kost dit pand de SAO gedurende vijf jaar bijna drie miljoen euro per jaar.

Functies die in het Stadshart zouden kunnen worden gehuisvest waren toen het bestuurscentrum (raadzaal, vergader- en inspraakruimtes, eventueel de raadsgriffie) en de publieke ruimte voor contact met de burgers. De kantoorfunctie voor gemeentelijke administraties zouden eventueel op een bedrijventerrein kunnen worden ondergebracht.

Schurink meent dat aan die feitelijkheden niets is veranderd. ,,De publieksgerichte functies kunnen zelfs in het raadhuis aan de Poel blijven omdat net als in 2003 de burger recent opnieuw heeft aangegeven tevreden te zijn over die plek."

Volgens de gemeentesecretaris wordt momenteel wel de mogelijkheid van stadswinkels onderzocht, elk van een omvang van zo'n 200 a 250 vierkante meter. „Daarvan zal er één in het Stadshart komen. Het vizier richten we hiervoor op de begane grond van de bibliotheek." Er daar al een gemeentelijke informatiepunt gevestigd."

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.