Bijgewerkt: 25 mei 2024

Verenigingscafé Sport gaat niet vanzelf

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
22-01-2024

Maandagavond 4 maart 204 vindt het eerste Verenigingscafé van 2024 plaats in NTC De Kegel, met als onderwerp: "Sport gaat niet vanzelf. Politiek kom in beweging!". NOC*NSF heeft namens de sportsector een oproep aan de politiek: Kom in beweging en zet de kracht van sport in voor een sterker Nederland!

Sport maakt ons fysiek en mentaal gezond en laat zorgkosten dalen. Het brengt ons samen en maakt ons trots op de prestaties van onze (top)sporters. Belangrijker dan ooit in een samenleving waar niet iedereen gelijke kansen heeft en verschillen steeds groter worden. En waar onze leefomgeving en gezondheid steeds meer onder druk staan. Vraag aan de politiek is om sport meer mee te laten doen in het onderwijs, de gezondheidszorg, bij de inrichting van de publieke ruimte en natuurbeleid.

Foto Amstelveen
(Foto Naomi Heidinga - 2022)

Verenigingscafé in 2022

Tijdens het Verenigingscafé op 4 maart kunnen sportverenigingen en scholen in gesprek met de Amstelveense politiek. Wethouders en raadsleden zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over het sportbeleid en de plannen in Amstelveen.

Twee nieuwe initiatieven. De gemeente Amstelveen en AmstelveenSport hebben eind vorig jaar twee nieuwe initiatieven gelanceerd die een belangrijke bijdrage moeten leveren aan het welzijn en de gezondheid van alle inwoners. Enerzijds is dat Bewegen Op Recept (BOR), dat met name inwoners aan het bewegen wil krijgen om ze uit het zorgtraject te houden of te halen. Anderzijds is dat JOGG, Amstelveen is nu een JOGG-gemeente en committeert zich daarmee aan de missie van JOGG: Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. Een onderdeel daarvan is het gezonder maken van sportkantines. Tijdens het Verenigingscafé kunnen sportverenigingen in gesprek met de JOGG Coördinatoren van AmstelveenSport over het gezonder maken van de sportomgeving.

Vraag insturen. Aanmelden voor het Verenigingscafé en het insturen van vragen aan de Amstelveense politiek kan t/m 2 februari 2024 via amstelveensport.nl/verenigingscafeAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.