Bijgewerkt: 23 mei 2024

Verdachten woninginbraak op heterdaad aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
28-05-2010

De politie heeft donderdagavond 27 mei 2010 twee mannen aangehouden, die worden verdacht van een woninginbraak op de Prinses Beatrixlaan in Amstelveen. Bij aanhouding werd een waarschuwingsschot gelost.

Na melding van de inbraak zagen ter plaatse gekomen agenten grove sporen van braak aan de woning. De verdachten, die niet meer in het huis aanwezig waren, hadden een televisie weggenomen. Een getuige meldde kort daarop twee mannen te hebben zien lopen met een televisie.


Grotere kaart weergeven De Prinses Beatrixlaan in Amstelveen


Even later zagen ook agenten de mannen lopen. Toen zij hen staande wilden houden, lieten de mannen de tv staan en renden weg, het aangrenzende Amsterdamse Bos in. Nadat de verdachten diverse stopbevelen hadden genegeerd, werd een waarschuwingsschot gelost. Eén van hen werd direct aangehouden.

De andere verdachte werd op basis van het doorgegeven signalement enkele minuten later aangehouden op de Amstelveenseweg in Buitenveldert. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.