Bijgewerkt: 22 juli 2024

Verdachten aangehouden overval Bankrashof

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
18-10-2006

Rechercheurs van bureau Opsporing District Zuid hebben twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de gewapende overval op een supermarkt van Lidl aan het Bankrashof in Amstelveen. De overval die op zaterdagavond 20 mei 2006 rond halfzeven plaatsvond werd gepleegd door twee mannen.

Videocamera’s legden hen vast. Deze bewakingsbeelden zijn getoond bij het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland. Diverse tips die zowel rechtstreeks bij het rechercheteam als bij Meld Misdaad Anoniem binnenkwamen leverden een goed inzicht in de achtergronden van deze overval.

Het onderzoek vond plaats onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam. Twee verdachten, waaronder een personeelslid van de supermarkt, zijn inmiddels aangehouden. Het rechercheteam is nog op zoek naar de tweede overvaller. Vanavond zullen in het opsporingsprogramma Ter Plaatse opnieuw videobeelden getoond gaan worden van de overvaller die nog gezocht wordt.

Hieronder het persbericht van 22 mei 2006:

Gewapende overval / Amstelveen

Bij de Lidl aan het Bankrashof in Amstelveen kwamen op 20 mei twee mannen informeren of er nog vacatures waren. Maar eenmaal in gesprek met het personeel bleek dat de mannen hele andere bedoelingen hadden: ze kwamen de supermarkt overvallen. En dat gebeurde op behoorlijke gewelddadige wijze. De personeelsleden werden gekneveld en opgesloten.

Met het buitgemaakte geld maakten de overvallers zich uit de voeten. De personeelsleden wisten zichzelf te bevrijden en waarschuwden de politie. De recherche van District Zuid heeft de zaak in behandeling.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.