Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Verdachten aangehouden ivm moord op winkelier

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
11-08-2007

Door een uitgebreid en grootschalig rechercheonderzoek en de jacht door alle surveilleerde politiemensen van het korps Amsterdam-Amstelland zijn in korte tijd beide verdachten aangehouden die vermoedelijk betrokken waren bij de dodelijke overval in Amstelveen.

Avondwinkel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De toegangsdeur van de avondwinkel aan de Nieuwe Kalfjeslaan in AmstelveenAanhouding Uilenstede:

Vrijdagavond 10 augustus 2007 rond kwart voor tien werd in de omgeving van Uilenstede in Amstelveen een 16-jarige jongen aangehouden in verband met betrokkenheid bij het doodsteken van een personeelslid van een avondwinkel in Amstelveen.

De verdachte werd gezocht door een groot rechercheteam dat speciaal was opgestart om de gewelddadige overval op te lossen. Het onderzoek dat onder supervisie van een officier van justitie plaatsvond richtte zich speciaal op getuigenverklaringen en sporen die op de plaats delict waren achtergebleven.

De identiteit van de verdachte kon tijdens het onderzoek worden achterhaald. Veel rechercheurs waaronder specialisten van observatieteams zijn de straat opgegaan om de verdachte op te sporen. Ook werd gekozen om opsporingsberichtgeving in te zetten in deze zaak.

Aanhouding Kalkmarkt:

Het rechercheteam kreeg zicht op de tweede verdachte en deelde deze informatie met alle surveillerende politiemensen in ons korps. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond vijf voor drie kon door een motoragent van bureau IJtunnel de tweede verdachte worden aangehouden.

 Deze verdachte was eveneens 16 jaar oud. Hij werd rijdend op een scooter in de binnenstad aangetroffen en werd op de Kalkmarkt aangehouden. De scooter van de verdachte is in beslag genomen. Beide verdachten zijn woonachtig in Amsterdam.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.